‘2020 iPad Pro en iPhones krijgen 3D-sensor voor augmented reality’
Wouter Nijsen

Apple zou werken aan een volwaardige augmented reality-headset en -bril, maar geeft de 2020 iPad Pro en iPhones eerst een nieuwe 3D-sensor voor AR-toepassingen. Dat meldt de doorgaans betrouwbare Mark Gurman van Bloomberg.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

3D-sensor voor 2020 iPad Pro

De nieuwe iPad Pro, die voor de eerste helft van 2020 gepland staat, heeft een nieuwe cameramodule met twee lenzen en een klein gaatje voor de nieuwe 3D-sensor. Daardoor wordt het mogelijk om driedimensionale beelden van kamers, objecten en personen te maken.

De 3D-sensor wordt eerst toegevoegd aan de opvolger van de iPad Pro (2018), maar zou ook aanwezig zijn op de iPhones die volgend jaar verschijnen. Naar verluidt ondersteunen de 2020 iPhones ook 5G.

Apple AR-bri release

Bloomberg meldt verder dat Apple in 2021 of 2022 een headset wil uitbrengen die augmented reality en virtual reality combineert voor gaming, het kijken van video’s en bijwonen van virtuele vergaderingen. Een compactere augmented reality-bril, die meer geschikt is om langere tijd te dragen, zou in 2023 verschijnen. Het nieuws is opvallend, aangezien The Information eerder deze week schreef dat Apple in 2022 een augmented reality-headset wil uitbrengen.

De headset zou lijken op de Oculus Quest van Facebook, maar over een strakker design beschikken. Apple wil naar verluidt gebruikmaken van stoffen en lichte materialen, zodat de headset comfortabel genoeg is om langere tijd te dragen.

Meer over de iPad Pro (2020)

We wisten al dat de iPad Pro (2020) waarschijnlijk voor begin volgend jaar gepland staat, aangezien een topman van Apple dit min of meer bevestigde tijdens de besprekingen van de laatste kwartaalcijfers van het bedrijf uit Cupertino. Het is onduidelijk hoe de camera-opstelling van de nieuwe iPad Pro eruit komt te zien, maar mogelijk gaat het om een normale camera en eentje met een tele- of groothoeklens.

Blijf op de hoogte van het nieuws rondom de iPad Pro (2020) door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief of de officiële iPhoned-app te downloaden.

Lees meer Apple-nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.