Apple registreert plots 7 nieuwe MacBooks in Europa

Florence Peeters
13 juni 2019, 16:46
1 min leestijd
Apple registreert plots 7 nieuwe MacBooks in Europa

Uit het niets heeft Apple nog onaangekondigde MacBooks geregistreerd bij een Euraziatische keuringscommissie. In totaal gaat het om zeven nieuwe MacBooks.

2019 MacBook-registratie: dit moet je weten

Apple lijkt één of mogelijk twee MacBook-modellen dit jaar nog een update te geven. Zonder dat er allerlei geruchten rondgaan, heeft het bedrijf uit Cupertino namelijk een zevental nieuwe laptops aangemeld bij een Euraziatische waakhond. Dat schrijft MacRumors.

Het is verplicht om nieuwe apparaten bij zo’n consumentencommissie te laten keuren, voordat ze de markt op mogen. Zo ontdekten we onlangs ook al de registratie van de iPhone 2019 in Europa.

USB 3.2

Alle zeven aangemelde apparaten lijken MacBooks te zijn. In de beschrijving ervan staat namelijk dat het ‘portable’ computers zijn. Het lijkt ons het meest waarschijnlijk dat deze registratie een voorbode is voor een nieuwe MacBook. Dit model is namelijk voor het laatst in 2017 vernieuwd, al waren de veranderingen ten opzichte van het 2015-model destijds minimaal.

Mogelijk alsnog 16 inch-MacBook Pro

Dit zou betekenen dat alle MacBook-modellen eindelijk weer een (grote) opknapbeurt hebben gekregen. Onlangs is de MacBook Pro 2019 verschenen en in oktober vorig jaar kwam de nieuwe MacBook Air 2018 op de markt. Hoewel de MacBook Pro recenter is vernieuwd dan de Air, zou er nog een Pro-variant aan kunnen komen.

Voor de release van die laptop, gingen er namelijk lange tijd geruchten over een 16 inch-MacBook Pro rond. Met een scherm tussen de 16 en 16,5 inch zou dit de grootste laptop van Apple worden sinds de in 2012 geannuleerde 17 inch-MacBook. Mogelijk brengt Apple dit grotere Pro-model nu alsnog op de markt. Uit de registratienummers is niet goed op te maken of er één, twee of misschien zelfs meer verschillende MacBooks aan komen, dus blijft het nog even afwachten.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: MacRumors
Bron afbeelding: Viktor Kadar
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu