Apple registreert mysterieuze nieuwe 13-inch MacBook Pro

Lars Paijmans
3 juli 2019, 9:07
1 min leestijd

Het belooft een mooi najaar te worden voor liefhebbers van de Mac. Naast eerdere geruchten is er nu ook een mysterieuze nieuwe variant van de 13-inch MacBook Pro opgedoken in een FCC-registratie.

Apple registreert nieuwe 2019 MacBook Pro

Voordat Apple nieuwe producten mag produceren en verkopen moeten deze eerst goedgekeurd worden door verschillende organisaties. De FCC is een van de bekendste en Apple dient jaarlijks al zijn nieuwe of bijgewerkte producten vroegtijdig aan. Eerder dook een MacBook met hetzelfde modelnummer van A2159 al op bij de ECC, een soortgelijke organisatie voor Eurazië.

MacBook Pro 2019 FCC

De gelekte documenten van de FCC (dat inmiddels offline is gehaald) bevatten echter meer informatie, zodat we nu weten dat de A2159 een onaangekondigde MacBook Pro is met een schermformaat van 13-inch. Hierdoor weten we nu zeker dat het dus geen nieuwe versie van het 12-inch model is of een nieuwe iMac.

Gek genoeg heeft Apple in 2019 de MacBook Pro-lijn al bijgewerkt met betere chips en andere kleine verbeteringen. Deze 2019 MacBook Pro’s hebben een modelnummer van A1990, wat doet vermoeden dat de A2159 een ander soort apparaat is.

Dit najaar naast 16-inch model in de winkels?

Als we naar eerdere geruchten kijken zou dit een nieuwe 13-inch Pro kunnen zijn waarbij de optie is toegevoegd om 32GB aan RAM er in te verwerken. Een andere optie is dat het een MacBook met een nieuw design is die tegelijk met de 16-inch MacBook Pro onthuld wordt dit najaar. De afgelopen maanden nemen de geruchten rondom deze extra grote Pro toe, wat het zeer waarschijnlijk maakt dat we deze voor het einde van 2019 te zien krijgen.

Via: 9to5mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen