‘Apple verwacht dat 2019 iPhones de dalende iPhone-verkoop stabiliseren’

Lars Paijmans
25 juli 2019, 11:03
1 min leestijd
‘Apple verwacht dat 2019 iPhones de dalende iPhone-verkoop stabiliseren’

Met september in zicht maken leveranciers zich klaar om de 2019 iPhones te gaan maken. Hieruit blijkt dat Apple voorspelt dat de drie nieuwe modellen voor een stabilisatie van de verkoop zorgen.

Apple verwacht iPhone-verkoop stabilisatie

Bloomberg schrijft dat de leveranciers van de drie 2019 iPhones verwachten 75 miljoen exemplaren te produceren. Dat zijn er ongeveer net zoveel als vorig jaar. Dat doet vermoeden dat Apple voorspelt dat de drie nieuwe modellen het bij de lancering net zo goed gaan doen als de iPhone XS, XS Max en XR dat vorig jaar deden.

iPhone 2019

Mocht deze verwachting uitkomen, dan betekent dit dat de iPhone-verkoop na een daling van een aantal jaar weer zijn stabiliteit terugvindt. De laatste tijd kreeg Apple steeds meer concurrentie uit China door onder meer Huawei. Ook blijven consumenten hun smartphones langer gebruiken, zodat ze minder snel een nieuwe iPhone in huis halen.

Om die reden investeert Apple dit jaar meer dan ooit in diensten met Apple Music, Apple Pay, iCloud en binnenkort Apple TV Plus en Apple Arcade. Daarmee doet het bedrijf een poging om huidige eigenaren van Apple-producten te overtuigen om een abonnement op één van deze diensten te nemen, zodat het bedrijf een nieuwe stabiele bron van inkomsten kan genereren.

De iPhone blijft het belangrijkst

Ondanks dat blijft de iPhone-verkoop nog steeds met afstand de grootste en dus belangrijkste inkomstenbron. Zoals altijd zal Apple nauwlettend in de gaten houden hoeveel modellen van de iPhone 11, 11 Max en XR 2019 over de toonbank vliegen. De leveranciers zouden klaarstaan om de productie tot 80 miljoen te verhogen.

Wil je meer weten over wat voor vernieuwingen de 2019 iPhones te bieden hebben? Check dan onze uitgebreide overzichtspagina’s waarin we alles wat we nu al weten voor je op een rijtje zetten.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's