Conceptvideo van 2019 iPhone toont drie camera’s en iPad Pro-design

Florence Peeters
18 december 2018, 15:02
2 min leestijd
Conceptvideo van 2019 iPhone toont drie camera’s en iPad Pro-design

De eerste conceptvideo van de 2019 iPhone laat een eerste beeld zien van hoe de nieuwe iPhone eruit kan komen te zien. Met bijvoorbeeld drie camera’s aan de achterkant en een iPad Pro-design.

Lees verder na de advertentie.

Eerste beelden van mogelijk design 2019 iPhone

De nieuwste iPhones zijn slechts enkele maanden geleden onthuld, en de geruchtenmolen over de Apple-telefoons van volgend jaar begint alweer te draaien. De Nederlandse animator Jermaine, op Twitter bekend als CConceptCreator, heeft een poging gedaan tot het vormen van het design van de iPhone XS-opvolger.

In de video is te zien dat de conceptmaker verwacht dat de iPhone(s) van 2019 niet één of twee, maar drie camera’s te hebben. Hierbij wordt niet alleen een opvolger voor de XS getoond, maar ook voor de XS Max met drie cameralenzen achterop.

Het uitbreiden van de hoeveelheid camerasensoren is een trend in smartphoneland die nu snel terrein wint, en het is niet onwaarschijnlijk dat ook Apple daarin meegaat. Met een derde lens zou je bijvoorbeeld betere groothoeklens-foto’s kunnen maken.

Ook opvallend is het gesuggereerde design, dat veel weg heeft van de onlangs verschenen iPad Pro 2018. Door dit hoekige design terug te vertalen naar een iPhone, lijkt het concept op een combinatie van een XS-scherm met de behuizing van een iPhone SE.

Dit ontwerp was vernieuwend voor de iPad, maar zou een bijzondere keuze zijn voor Apples telefoons. Deze zijn door de jaren heen namelijk steeds dunner geworden en met meer afgeronde hoeken ontworpen. Ook bijzonder aan het concept is dat de notch bovenin het scherm is verdwenen.

In plaats van de inkeping loopt het scherm helemaal door en zijn de camera’s en overige sensoren in het scherm zelf verwerkt. Dit zorgt ervoor dat je twee zwarte ‘puntjes’ ziet zitten, maar geen zwart vlak meer hebt in het scherm.

Beelden zijn voorbarig

De beelden zijn natuurlijk nog erg voorbarig, omdat er nog vrijwel niets bekend is over de nieuwe iPhones. Al helemaal het design is nog een volledig grijs gebied. Naarmate we dichterbij komen bij het grote Apple-event van september 2019, wordt er doorgaans ook meer duidelijk.

Dat deze conceptvideo al zo vroeg verschijnt, is niet heel verrassend. Ieder jaar komt de geruchtenstroom al vroeg op gang en dit lijkt zelfs steeds eerder te gebeuren. Vorig jaar was hierdoor al bijna alles bekend over de iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR voordat ze gepresenteerd werden.

Apple lijkt niets liever te willen dan informatie over nieuwe toestellen zo lang mogelijk geheim te houden, en houdt steevast de kaken stijf op elkaar. Of dit komend jaar wél lukt is nog maar te zien, als de concepten en ideeën voor de nieuwe iPhone al zo vroeg verschijnen.

Lees meer over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen