Overzicht: dit zijn alle 2019 iPads en zo kies je het model dat bij je past (+ video!)

Florence Peeters
22 maart 2019, 14:56
3 min leestijd

De line-up van iPads in 2019 is in één klap een stuk groter, nadat Apple de iPad mini 2019 en iPad Air 2019 presenteerde. Als jij anno 2019 een nieuwe iPad wil, zie je al snel door de bomen het bos niet meer. We zetten alle nieuwe iPads en de belangrijkste features voor je op een rijtje.

2019 iPads: dit valt er te kiezen

De iPad Pro, iPad mini, iPad Air en ook nog de iPad. Er is veel om tussen te kiezen als je dit voorjaar een nieuwe iPad in huis wil halen. Om wat duidelijkheid in deze iPad-chaos te scheppen, geven we een overzicht van de verschillen en overeenkomsten tussen deze vier modellen, hun prijsklasse en voor wie ze het meest geschikt zijn.

1. iPad mini

De iPad mini is terug van weggeweest. De kleinste iPad in de familie was al sinds 2015 niet meer vernieuwd, maar daar is nu verandering in gekomen. De iPad mini 2019 heeft een relatief ouderwets design met dikke schermranden en een homeknop onder een klein 7,9 inch-scherm. Dit maakt het een erg handzame tablet die gemakkelijk te gebruiken en op te bergen is.

iPad mini 2019

De iPad mini 2019 haal je in huis voor 459 euro voor het 64GB-model. Dit maakt het de goedkoopste iPad en dus hét instapmodel. De mini is het meest geschikt voor scholieren, studenten en gemiddelde gebruikers die de tablet vooral gebruiken om notities op te maken, video’s op te checken of op het internet te surfen.

2. iPad

De iPad is met zijn 9,7 inch een stukje groter dan de Mini, maar is nog steeds een echt budgetmodel. De iPad heeft alles wat je nodig hebt op een tablet, en is mede door zijn aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding de perfecte match voor de meeste gemiddelde gebruikers. De iPad heeft geen Smart Connector voor accessoires als een toetsenbord, maar verder krijg je een erg complete iPad voor een relatief lage prijs.

iPad overzetten

Lees ook: iPad 2018 review: toptablet met krappe voldoende voor educatie

Voor de iPad 2018 betaal je opvallend genoeg minder als de iPad mini: 359 euro. Belangrijk verschil is wel dat je de helft minder opslagruimte ervoor terugkrijgt, namelijk 32GB. De iPad is een interessante optie voor wie de iPad mini te klein vindt, wil tekenen met een Apple Pencil, vaak documenten moet doornemen of in de trein lekker wil Netflix’en.

Apple iPad (2018)

Apple iPad (2018) prijzen vergelijken

Bekijk product

Nieuw v.a.

€ 449,-

Vergelijk

Refurbished v.a.

€ 260,60

Vergelijk

3. iPad Air

De iPad Air 2019 is samen met de iPad mini pas net verschenen, en dicht het relatief grote gat tussen de prestaties en prijzen van de iPad en iPad Pro. Hoewel ook de Air een design heeft met aanzienlijke randen en een homeknop, heeft deze wel een groter 10,5 inch-scherm. Ook kun je rekenen op betere prestaties en mooiere beeldkwaliteit.

Voor een iPad Air 2019 moet je minimaal 569 euro neerleggen. Hiermee is de Air een stuk duurder dan de twee eerder genoemde budgetmodellen, en een goede middenklasser qua prijs en prestaties. De iPad Air is voor jou de beste keuze als je een grafische studie volgt, regelmatig teksten moet uitwerken, foto’s bewerkt als hobby of zwaardere games als Fortnite op je iPad wil spelen.

Apple iPad Air 2019

Apple iPad Air 2019 prijzen vergelijken

Bekijk product

Nieuw v.a.

€ 489,-

Vergelijk

Refurbished v.a.

€ 430,60

Vergelijk

4. iPad Pro

Als laatste is er de iPad Pro. Dit is het absolute toptoestel in Apples iPad-line-up en biedt je de meest krachtige prestaties en beste grafische ervaring. Ook qua design bevindt de Pro zich op eenzame hoogte, dankzij de minimale schermranden en ondersteuning voor Face ID. Maar daarentegen heeft de tablet bijvoorbeeld ook geen koptelefoonaansluiting en is deze alleen met de duurdere tweede generatie Apple Pencil te combineren.

Voor de beste specificaties geldt ook het hoogste prijskaartje. De iPad Pro 2018 is verkrijgbaar vanaf 899 euro. Dan heb je de variant met een 11 inch-scherm en 64 GB opslagruimte. Voor een 12,9 inch-display betaal je minimaal 1119 euro. De iPad Pro is het meest geschikt voor creatieve professionals. Denk aan fotografen die onderweg willen bewerken, vormgevers en tekenaars.

Apple iPad Pro 2018

Apple iPad Pro 2018 prijzen vergelijken

Bekijk product

Nieuw v.a.

€ 769,-

Vergelijk

Refurbished v.a.

€ 563,99

Vergelijk

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad (2018)
Apple iPad (2018)
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's