De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Deze 61 nieuwe emoji komen in 2019 naar de iPhone, iPad en Mac

Lars Paijmans
10 augustus 2018, 9:02
1 min leestijd
Deze 61 nieuwe emoji komen in 2019 naar de iPhone, iPad en Mac

Terwijl we nog geduldig wachten op de komst van de 2018 emoji, heeft het Unicode Consortium alvast de kandidaten van 2019 bekend gemaakt.

Deze 2019 emoji komen eraan

In een blogpost doet het bedrijf achter de wereldberoemde figuurtjes een boekje open over alle nieuwe 2019 emoji die bekeken en beoordeeld worden. Na deze keuring komt de set beschikbaar als onderdeel van Unicode 12.0, die begin volgend jaar voor smartphonemakers beschikbaar komt.

2019 emoji
2019 emoji

In versie 12 is een hoofdrol weggelegd voor Toegankelijkheids-emoji, van iemand met een blindengeleidehond en een mannetje met een gehoorbeperking. Daarnaast zijn er meer dan vijftig verschillende combinaties van stelletjes toegevoegd die elkaars hand vasthouden.

De lijst wordt afgerond met een gapend gezicht, duikmasker, een bijl, een oester, een ui, banjo, vlieger en nog veel meer. Dat brengt de teller voorlopig op 61 nieuwe emoji, met in totaal 179 verschillende varianten. De volledige lijst is te zien op de website van het Consortium.

2019 emoji

In het eerste kwartaal van 2019

Dat Unicode 12.0 in het eerste kwartaal van 2019 verschijnt, betekent nog niet dat Apple ook direct actie onderneemt. Normaal gesproken wacht het bedrijf tot het najaar om nieuwe emoji toe te voegen aan iOS. Net zoals dit jaar, waarin Unicode 11.0 onderdeel is van iOS 12. Meer weten over de emoji die dit jaar al naar je iPhone en iPad komen? Check dan ons onderstaande overzicht.

Lees ook: Apple bevestigt: deze 70 nieuwe emoji komen in 2018 naar iOS 12

Het Unicode Consortium maakte van het moment gebruik om ook alvast te laten zien waar ze in 2020 over nadenken, zoals een ninja-emoji, een toverstok en een mammoet. Langzaam maar zeker beginnen we ons wel af te vragen hoe Apple deze honderden emoji in het toetsenbord kan verwerken, zonder dat je straks een minuut aan het scrollen bent om het juiste figuurtje te vinden.

Bron: Unicode
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen