‘Apple brengt ook volgend jaar drie iPhones uit, stapt volledig over op oled’

Lars Paijmans
6 juli 2017, 15:07
1 min leestijd
‘Apple brengt ook volgend jaar drie iPhones uit, stapt volledig over op oled’

Dat we dit jaar kunnen kiezen uit niet twee, maar drie iPhone-modellen, lijkt geen uitzondering te worden. Ook volgend jaar zouden er drie iPhones verschijnen.

Lees verder na de advertentie.

2018 iPhones allemaal met oled-scherm

Bronnen van Nikkei zeggen dat Apple de overstap van lcd naar oled-schermen geleidelijk aanpakt. Dit jaar is het alleen de iPhone 8 die het nieuwe scherm krijgt, maar in het najaar van 2018 zouden alle iPhones met oled uitgerust worden.

Het nieuws is afkomstig van twee bronnen, die zoals altijd anoniem willen blijven. Zij zeggen stellend dat Apple wederom drie iPhones overweegt voor 2018, en dat het bedrijf uit Cupertino inmiddels begonnen is met het ontwerpen ervan. Dat klinkt voorbarig, maar is het niet. Ook vorig jaar kregen we rond deze tijd al de eerste geruchten over de iPhone 8, terwijl de iPhone 7 nog niet eens onthuld was.

2018 iPhones

Als Apple volgend jaar daadwerkelijk volledig op oled wil overstappen, zal Samsung als enige leverancier niet genoeg zijn. Daarom zou LG al zijn benaderd om in de toekomst ook bij te springen om aan de enorme vraag te voldoen. Dat neemt niet weg dat Samsung volgens de bronnen ook volgend jaar de belangrijkste schermleverancier van de 2018 iPhones wordt.

Beperkte informatie

Hoewel de informatie nog beperkt is, zou Apple van plan zijn om volgend jaar in ieder geval twee oled-iPhones uit te brengen met schermformaten van 5,2- en 6,4-inch. Opvallend, want de iPhone 8 zou dit najaar een nieuw schermformaat van 5,8-inch introduceren. Het kan dus goed dat in 2018 dit middenformaat blijft bestaan, en aangevuld wordt door twee extra oled-toestellen. Voordat dit zover is, focussen we ons eerst op de iPhones van dit jaar.

Bron: Nikkei
Categorieën: Apple, Devices, Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen