‘2018 iPhones met oled-scherm focussen op camera en snelheid’

Wouter Nijsen
27 augustus 2018, 15:33
2 min leestijd
‘2018 iPhones met oled-scherm focussen op camera en snelheid’

De nieuwe oled-iPhones, die in september moeten verschijnen, richten zich vooral op snelheids- en cameraverbeteringen. Daarnaast is er meer informatie verschenen over de A12-chip en betere accuduur van de iPhones.

Lees verder na de advertentie.

Focus op snelheid en de camera

Het doorgaans betrouwbare Bloomberg schrijft dat de drie nieuwe 2018 iPhones geen grote nieuwe features introduceren, maar meer – zoals we hadden verwacht – een S-model zijn. Het zijn dus tussenmodellen, zoals de iPhone 6S en 6S Plus, die destijds ook geen enorme verbeteringen met zich mee brachten. De bron meldt dat de oled-iPhones, waarbij het gaat om de iPhone XS en iPhone XS Max, zich voornamelijk focussen op verbeteringen voor de snelheid en camera’s

iPhone X Plus landschapsweergave

De toestellen worden weer een stukje sneller en logischerwijs heeft dat te maken met de nieuwe A12-chip. Volgens Macworld zijn de toestellen mogelijk 20 tot 30 procent sneller, maar zorgt de nieuwe chip ook voor een betere accuduur. De processor zou er vooral voor zorgen dat de standby-tijd flink wordt verbeterd, en de toestellen dus veel minder energie verbruiken als je ze niet actief gebruikt.

Meer over de nieuwe iPhones

Daarnaast is het nog steeds niet duidelijk hoe de nieuwe iPhones precies gaan heten. Volgens Bloomberg heeft Apple de namen intern al een aantal keer veranderd, en is het bedrijf van plan om de ‘Plus’-naam te schrappen. Een ‘iPhone Xs’ zou zijn overwogen, maar dit is niet de definitieve naam. Tot slot bevestigt de website dat de Apple Watch Series 4 een vernieuwd design met dunnere schermranden krijgt, maar is er geen nieuws over de goedkopere 6,1 inch-iPhone.

Het duurt echter niet lang meer totdat we alles over de nieuwe iPhones weten. Het Apple-event vindt hoogstwaarschijnlijk plaats op woensdag 12 september, al heeft het bedrijf uit Cupertino nog geen officiële uitnodigingen verstuurd. Kun je niet wachten tot het event? Check dan ons overzicht met alle producten die Apple in 2018 nog uitbrengt. Lees ook onze verwachtingen van alle aanstaande Apple-apparaten:

Het laatste nieuws over Apple

Bronnen: Bloomberg, Macworld
Categorieën: Apple, Devices, Geruchten
Thema: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone XS
Apple iPhone XS
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen