De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Dit weten we nu al over de vier iPhones van 2018

Lars Paijmans
7 december 2017, 19:31
3 min leestijd
Dit weten we nu al over de vier iPhones van 2018

Met het einde van 2017 in zicht, is het tijd om voorzichtig vooruit te kijken naar volgend jaar. Want de eerste 2018 iPhones geruchten, zijn al voorbij gekomen.

Lees verder na de advertentie.

2018 iPhones geruchten: dit weten we tot nu toe

Dit jaar heeft Apple heel wat dingen gedaan die het bedrijf anders nooit doet, wat  ook van 2018 een interessanter jaar maakt. Brengt het bedrijf dit najaar weer drie iPhones uit in plaats van twee? En is de iPhone 8 de laatste iPhone met Touch ID, of keert de vingerafdrukscanner in 2018 ook nog terug?

De eerste geruchten over de nieuwe iPhones cirkelen al rond online, zodat we al een aardig beeld krijgen van wat Apple voor ons in petto heeft volgend jaar. We nemen ze toestel voor toestel met je door.

iPhone SE 2

iPhone SE 2 – maart 2018

De eerstvolgende nieuwe iPhone laat niet eens zolang meer op zich wachten. Naar verwachting brengt Apple in het eerste kwartaal van 2018 de opvolger van de iPhone SE op de markt. Deze ‘iPhone SE 2’ zou uitgerust worden met Apples A10-chip en heeft een grotere accu dan zijn voorganger. Om het apparaat zo goedkoop mogelijk te houden, krijgt het toestel geen Face ID maar Touch ID.

Over het design is nog weinig bekend, maar we sluiten niet uit dat Apple het uiterlijk van de huidige SE behoudt. Reken naast een betere chip ook op een verbeterde camera, zodat Apple opnieuw een toestel dat een aantal jaar meekan. Bovendien heeft het bedrijf er baat bij om juist nu een nieuwe SE uit te brengen, omdat het eindelijk voet aan de grond begint te krijgen in India. In deze opkomende markt is de SE enorm populair, en met de SE 2 heeft Apple een nieuw middel om de concurrentiestrijd aan te gaan.

Lees alles wat we nu weten over de iPhone SE 2

iPhone 2018

iPhone 2018 (X2) – september 2018

Na de iPhone SE 2 blijft het traditiegetrouw weer een aantal maanden stil wat nieuwe iPhones betreft. Daarna is het in september weer tijd voor de grote klappers van het jaar: de opvolger (of opvolgers) van de iPhone X. Dit jaar introduceerde Apple al een gloednieuw ontwerp, dus reken er maar niet op dat de volgende iPhone er heel anders uitziet.

In plaats daarvan richt Apple zich met de iPhone 2018 op interne aanpassingen, zoals een nieuwe chip en kleine aanpassingen op het gebied van de camera of accu. Andere nieuwe functies zijn mogelijk ondersteuning voor de Apple Pencil, het toevoegen van een 3D-camera op de achterkant en ondersteuning voor draadloos opladen op afstand.

Lees alles wat we nu al weten over de iPhone 2018

iPhone X Plus concept

iPhone X Plus – september 2018

Dit jaar ging niet zoals gepland, maar als het goed is krijgt Apple volgend jaar zijn oled-productie wel op de rails. Geen moment te vroeg, want naar verwachting verschijnt in september 2018 de iPhone X Plus. Zoals de naam al doet vermoeden is dit de opvolger van de iPhone 8 Plus, met het design van de X. Dat betekent dus een nog groter oled-display, Face ID en een notch.

In plaats van 5,8-inch zou deze ‘X Plus’ een 6,5 inch-scherm krijgen dat nagenoeg de volledige voorkant vult. Door de grotere behuizing is er ook ruimte voor een grotere accu.

iPhone X

iPhone 9 – september 2018

Waar de iPhone-geruchtenmolen het nog niet over eens is, is de iPhone 9. Enerzijds stellen analisten en bronnen dat Apple volgend jaar twee iPhones in september uitbrengt, met aan het begin van het jaar de iPhone SE 2. Toch zijn er ook bronnen die beweren dat er in september wederom drie iPhones verschijnen.

Naast de opvolger van de X en de ‘X Plus’ zou er ook een goedkoper model op de markt komen. Deze heeft geen oled-scherm, maar beschikt wel over Face ID en een 6,1-inch display. Ook deze iPhone ziet er nagenoeg hetzelfde uit als de X, maar komt qua prijs dichter in de buurt van de iPhone 8. Vandaag werd duidelijk dat Apple serieuze plannen heeft met dit toestel, en dat deze weer een metalen in plaats van glazen achterkant zou hebben.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone SE
Apple iPhone SE

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen