‘2018 iPhones krijgen usb-c-adapter voor sneller opladen’

Lars Paijmans
3 mei 2018, 9:04
2 min leestijd
‘2018 iPhones krijgen usb-c-adapter voor sneller opladen’

De drie nieuwe iPhones die dit najaar verschijnen, zou je zomaar een heel stuk sneller op kunnen laden dan nu het geval is. Een nieuwe usb-c-adapter moet dit mogelijk maken.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple geeft 2018 iPhone usb-c-adapter’

Op het Chinese sociale netwerk Weibo lekte een schematische tekening uit van deze nieuwe adapters. Dit betekent dus niet dat de iPhone een usb-c-poort krijgt, maar dat het stekkerblok in plaats van usb- een usb-c-aansluiting heeft. Door hier een usb-c naar Lightning-kabel op aan te sluiten, kun je een iPhone (of iPad) veel sneller opladen dan nu het geval is.

2018 iPhone usb-c-adapter

Deze adapter zou een capaciteit van 18 watt hebben, waarmee je een iPhone van nul naar vijftig procent kunt opladen in dertig minuten. Alle iPhones worden nu nog verkocht met een ouderwetse usb-adapter met een capaciteit van 5 watt, wat de snelheid niet ten goede komt.

Hoewel de bron van het gerucht lastig te achterhalen is, zou het geen gek besluit zijn van Apple om een usb-c-adapter in de doos van de nieuwe iPhones te stoppen. Naar verluidt verschijnen in september een goedkopere 2018 iPhone, de opvolger van de iPhone X (iPhone XS) en de iPhone XS Max. Zowel de iPhone 8 als iPhone X ondersteunen snelladen al, je moet er nu alleen nog een aparte lader en kabel voor aanschaffen.

Een uitkomst voor de iPad Pro

Naast de nieuwe iPhones zouden ook de nieuwe iPad Pro’s met deze adapter gebundeld worden, iets wat de tablets van Apple nog harder nodig hebben. Door de grotere accu duurt het momenteel uren tot een iPad Pro volledig is opgeladen; niet praktisch voor een product dat gemaakt is om continu met je mee te reizen.

Bovendien ondersteunen veel concurrerende Android-toestellen al jaren snelladen, zonder dat je daarvoor een losse adapter en kabel voor hoeft te kopen. De kortere oplaadtijd is het belangrijkste nieuws uit dit gerucht, al zien we op deze tekening ook dat de adapter van Apple een iets ronder design heeft gekregen. In september zullen we zien of het bedrijf uit Cupertino daadwerkelijk deze stap zet.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Weibo
Categorieën: Devices, Geruchten
Device: iPhone XS Max

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone XS Max
Apple iPhone XS Max
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen