‘Samsung en LG maken 2018 iPhone-displays met kleinere schermranden’

Lars Paijmans
5 januari 2018, 11:34
2 min leestijd
‘Samsung en LG maken 2018 iPhone-displays met kleinere schermranden’

Apple werkt hard aan twee nieuwe oled-iPhones die in september 2018 moeten verschijnen. Naast Samsung is nu ook LG aangeschoven om de schermen te maken, die nog meer de randen van de behuizing op zouden zoeken.

Lees verder na de advertentie.

LG en Samsung ontwikkelen 2018 iPhone schermen

September 2018 is nog ver weg, maar de eerste geruchten over de opvolgers van de iPhone 8 en iPhone X zwerven online al rond. Apple zou werken aan drie nieuwe 2018 iPhones voor het najaar, waarvan de 5,8 inch-opvolger van de iPhone X en 6,5-inch-iPhone X Plus uitgerust worden met een oled-display.

Volgens The Korea Herald en een andere bron zal Samsung net als vorig jaar alle oled-schermen voor de 5,8 inch-iPhone maken. Apple heeft een nieuwe overeenkomst met LG gesloten, die als tweede partij volledig verantwoordelijk is voor alle 6,5 inch-schermpanelen.

2018 iPhone schermen

Door LG bij de productie te betrekken, is Apple niet meer afhankelijk van een enkele partij als het op schermen aankomt. Dit zorgde eind vorig jaar voor grote tekorten van de iPhone X, wat deels veroorzaakt werd door Samsung die niet aan de vraag kon voldoen.

Analisten van Trendforce voorspellen dat de nieuwe iPhones relatief kleine verbeteringen doorvoeren ten opzichte van de iPhone X. Zo worden de toestellen uitgerust met een verbeterde Face ID-camera en Apples nieuwste chip. Ook zouden de toestellen een betere ‘scherm tot behuizing-ratio’ hebben, wat betekent dat er minder randen zichtbaar zijn rondom het display. Een verschil ten opzichte van de iPhone X, waarvan het scherm nog steeds omringd wordt door een zwarte rand.

Eerst de iPhone SE 2

Voordat deze nieuwe high end-toestellen uit de keuken van Apple komen, is eerst de iPhone SE 2 nog aan de beurt. Deze opvolger van de goedkoopste iPhone ooit moet in het eerste half jaar van 2016 verschijnen, en vormt een betaalbaar alternatief voor de nieuwste iPhones. Wil je meer weten over alle nieuwe iPhones die Apple in 2018 voor ons in petto heeft? Lees dan het onderstaande artikel.

→ Dit weten we nu al over de vier iPhones van 2018

Categorieën: Devices, Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen