Overzicht: alle verwachte kleuren van de nieuwe iPhones op een rij

Florence Peeters
10 september 2018, 17:01
3 min leestijd

Over slechts twee dagen onthult Apple drie nieuwe iPhones. Het design zal niet erg vernieuwend zijn, maar we kunnen wel veel nieuwe kleuren verwachten. Dit zijn de 2018 iPhone kleuren die we verwachten.

Lees verder na de advertentie.

Kleuren 2018 iPhones: dit kan je verwachten

De succesvolle Apple-kleur Spacegrijs verwacht je vast komende woensdag tijdens het Apple-event weer terug te zien. Maar welke kleuren kunnen we nog meer verwachten? Het verschil in de 2018 iPhones is namelijk ook terug te zien in de kleuren. Wij zetten op een rijtje welke kleuren de drie nieuwe iPhones gaan krijgen op basis van alle geruchten.

iPhone XS kleuren:

Met de lancering van de iPhone X hield Apple het simpel met de kleuren. Waar de gelijktijdig uitgebrachte iPhone 8 en 8 Plus wel drie kleurvarianten kregen, is de iPhone X slechts in spacegrijs en zilver verkrijgbaar. De 8-modellen hebben als derde optie nog een gouden versie.

Het was een wens van Apple ook de iPhone X in het goud te hullen, maar door productieproblemen is dit er nooit van gekomen. Deze gaan ze nu alsnog vervullen door de iPhone XS in het goud aan te bieden. De lichte, bijna roségouden kleur die het bedrijf uit Cupertino gebruikte voor de iPhone 7 en 8, wordt echter ingeruild voor een nieuwe kleur goud. Verwacht een donkerdere kleur die meer lijkt op de kleur van goudstaven. Daarnaast houdt Apple voor de iPhone XS vast aan de succesrecepten van spacegrijs en zilver. De kleuren zijn dus als volgt:

 • iPhone XS Goud
 • iPhone XS Spacegrijs
 • iPhone XS Zilver
iPhone 2018 prijs

iPhone XS Max kleuren

We mogen komende woensdag niet alleen de iPhone XS maar ook de grotere iPhone XS Max verwachten. Omdat het gaat om een grotere versie van het 5,8 inch-model dat de iPhone X opvolgt, is het logisch dat Apple voor dit toestel dezelfde kleuren voor gebruikt.

Ook het 6,5 inch-toestel is straks dus verkrijgbaar in een nieuwe kleur goud, zilver en spacegrijs. De iPhone XS Max zal zich op verschillende andere manieren wel onderscheiden van de iPhone XS. Denk bijvoorbeeld aan opslaggroottes of landschapsweergave.

 • iPhone XS Max Goud
 • iPhone XS Max Spacegrijs
 • iPhone XS Max Zilver
iPhone 2018 kleuren

iPhone XR kleuren

Met de iPhone 2018 gaan we terug naar de tijden van de iPhone 5C. Het nieuwe budgetmodel van Apple krijgt een kleurrijke line-up van maar liefst zeven kleuren. Het lcd-model, dat mogelijk iPhone XR gaat heten, verschijnt in de volgende kleuren: zwart, zilver, blauw, oranje, geel, goud en rood.

Apple-analist Ming Chi Kuo sprak eerder nog over de kleur wit. Hiermee bedoelt de analist hoogstwaarschijnlijk de zilveren kleur van de iPhone X, die door de glazen achterkant soms wit oogt.

Andere bronnen hebben het over slechts zes kleuren met de volgende namen:

 • Flash Yellow
 • Bright Orange
 • Electric Blue
 • Taupe
 • White
 • Black

De missende kleur in dit rijtje is rood. In tegenstelling tot het verhaal van Kuo, stelt dit gerucht dat het toestel echter niet in de kleur rood op de markt komt, mogelijk omdat dit teveel zou lijken op Apples PRODUCT(RED) iPhones die geld inzamelen voor het goede doel. Dit gerucht is onlangs ontkracht, omdat een gelekte foto een rode iPhone 2018 toont. Hiermee is het zo goed als zeker dat er zeven kleurvarianten verschijnen van het budgetmodel.

iPhone XR

Met de lancering van het goedkopere 6,1 inch-toestel breekt Apple een eigen record. Nog nooit is er een iPhone verschenen in zoveel kleuren. Ten tijde van de iPhone 5C konden mensen kiezen uit vijf kleuren: groen, geel, blauw, roze en wit.

→ iPhone 2018: onze 8 verwachtingen voor de nieuwe 6,1-inch iPhone

Apple-event dichterbij dan ooit

Aanstaande woensdagavond 19.00 uur Nederlandse tijd zal Apple eindelijk de nieuwe iPhones uit de doeken doen tijdens een speciaal evenement. Daar krijgen we naar verwachting ook een nieuwe Apple Watch, nieuwe iPad Pro, AirPods en nog veel meer te zien. Wil je zeker weten dat je niets mist? Houd dan iPhoned in de gaten en download onze app in de App Store.

Bronnen afbeeldingen: Benjamin Geskin, 9to5Mac, Phone Arena, Slashleaks
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone XR

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen