De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘Apple start ontwikkeling 2018 iPhones met nieuw formaat en cameralens’

Lars Paijmans
5 september 2017, 11:15
2 min leestijd
‘Apple start ontwikkeling 2018 iPhones met nieuw formaat en cameralens’

Terwijl wij uitkijken naar de onthulling van de iPhone 7S en iPhone 8, is Apple stilletjes begonnen met het ontwikkelen van de opvolger. Deze zou wederom een nieuw schermformaat krijgen en een camera die de 12 megapixels voorbijgaat.

Lees verder na de advertentie.

2018 iPhone krijgt verbeterde camera

Natuurlijk richten we ons op iPhoned deze periode op de iPhone 8 en iPhone 7S, maar een groepje geruchten dat de afgelopen dagen verscheen laat ons ook al voorzichtig vooruit kijken.

Een gerucht van Digitimes stelt dat Apple zich voorbereid op het produceren van een nieuwe cameralens. Hiervoor is een nieuwe fabriek nodig, die door lensmaker Largan Precision in Taiwan gemaakt wordt. Largan zou de enige zijn die voldoet aan de strenge productie-eisen van Apple.

2018 iphone

De nieuwe fabriek zou de productie van zo’n 600 miljoen lensmodules moeten ondersteunen. Largan begint in oktober 2017 met de productie, zodat ze op tijd klaar zijn voor de nieuwe iPhones van volgend jaar. Hierbij zou het bedrijf zich specifiek richten op een techniek om een hogere camerakwaliteit te behalen dan 12 megapixels.

Nieuw schermformaat voor Plus-model

Terwijl Largan lenzen maakt, zou Apple in Cupertino sleutelen aan het design van deze 2018 iPhones. Deze zouden volgens het Zuid Koreaanse ETNews wederom een nieuw schermformaat krijgen. Naast de 5,8-inch opvolger van de iPhone 8, verschijnt er ook een Plus-versie van deze iPhone met een 6,4-inch scherm.

Dit klinkt logisch. Na dit jaar zou Apple weer terugvallen op twee iPhones per jaar, en is het design van de iPhone 7S voorgoed verleden tijd. In plaats daarvan verschijnen er twee iPhones die eruitzien als de iPhone 8: met een oled-scherm dat de voorkant vult en een glazen achterkant. De Plus-variant krijgt in dat geval simpelweg een groter display, maar behoudt hetzelfde uiterlijk.

Meer over de nieuwe iPhones

Het gerucht van ETNews sluit aan bij een eerder verhaal dat het Zuid Koreaanse The Bell in mei publiceerde. Toen zou Apple nog een 2018 iPhone met een 5,2 inch-scherm uitproberen, maar die productie is stopgezet omdat steeds meer mensen een groter scherm willen.

Het lijkt misschien vroeg om het nu al over de opvolgers van de iPhone 8 te hebben, maar vorig jaar verschenen ook de eerste geruchten over de 2017 iPhones al. Toen dook eind augustus het gerucht op dat Apple aan gezichtsherkenning zou werken, een functie die we na meer dan een jaar wachten volgende week te zien krijgen.

Bronnen: Digitimes, ETNews
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen