‘Apple focust op sterk verbeterde accu met 2018 iPhones’

Lars Paijmans
8 december 2017, 11:11
2 min leestijd
‘Apple focust op sterk verbeterde accu met 2018 iPhones’

Als 2017 het jaar van vernieuwing was, dan lijkt Apple van 2018 het jaar van de verbetering te willen maken. Volgens een nieuw gerucht worden er namelijk grote stappen gemaakt om de iPhone-accu te verbeteren.

Lees verder na de advertentie.

2018 iPhone-accu wordt 10 procent beter

KGI Securities-analist Ming-Chi Kuo zegt steeds meer te weten over de opvolgers van de iPhone X. Apple zou samenwerken met LG om een nieuwe soort accu voor het toestel te ontwikkelen. Dit moet een verbeterde versie van de L-vormige accu vormen die dit jaar voor het eerst in de iPhone X werd gebruikt.

Die accu gebruikt nog twee afzonderlijke cellen, maar Apples nieuwe exemplaar zou uit een enkele cel bestaan. Hierdoor kan de capaciteit worden verhoogd, zonder dat er meer ruimte nodig is. Het resultaat is een nieuwe accu die volgens Kuo tot 10 procent meer kracht heeft dan de huidige iPhone X-batterij.

2018 iPhone accu

In de praktijk betekent dit dat de capaciteit van 2715 mAh omhoog gaat naar zo’n 2900 á 3000 mAh. Voor de grotere ‘iPhone X Plus’ zou dit zelfs tussen de 3300 en 3400 mAh kunnen zitten.

Volgens Kuo verschijnen er volgend jaar september drie nieuwe iPhones, die stuk voor stuk met een TrueDepth-camera uitgerust worden voor Face ID. In alle drie de gevallen gaan de accuprestaties erop vooruit. En dat is geen overbodige luxe, want voor veel mensen is de accuduur een van de belangrijkste onderdelen van een smartphone.

Een eigen accu-chip van Apple

Dat is ook één van de redenen dat Apple stilletjes werkt aan een eigen accuchip. Door de samenwerking met een externe partij stop te zetten en de ontwikkeling van deze chip in huis te halen, heeft het bedrijf uit Cupertino meer zeggenschap over hoe deze chip gaat werken. Als de 2018 iPhones deze nieuwe accu en bijbehorende chip krijgen, dan zet het bedrijf volgend jaar een nieuwe standaard als het op smartphone-accu’s aankomt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Via: Macrumors
Categorieën: Devices, Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen