‘2018 AirPods mogelijk uitgelekt, maar foto blijkt namaak’

11 oktober 2018, 13:46
2 min leestijd
‘2018 AirPods mogelijk uitgelekt, maar foto blijkt namaak’

De nieuwe AirPods die deze maand zouden verschijnen, leken zojuist te zijn uitgelekt. De tweede generatie van de populaire draadloze oordopjes krijgt een paar fijne verbeteringen, maar deze foto’s bleken uiteindelijk niet te kloppen.

2018 AirPods uitgelekt

De bekende Apple-lekker Benjamin Geskin deelde de eerste foto van de 2018 AirPods. Tenminste, dat dacht hij te doen. Op de foto’s is de nieuwe verpakking te zien, die alle verbeteringen en nieuwe functies bevestigd waar we de afgelopen maanden al meer over gehoord hebben. Helaas bleek er al snel iets niet te kloppen.

2018 AirPods

Als je de verpakking bekijkt, vallen de extra sensoren aan de buitenkant van de AirPods direct op. Volgens Geskin worden de AirPods geleverd in een nieuw oplaaddoosje, dat je draadloos kunt opladen.

Twijfelachtige foto blijkt nep

Hoewel de gelekte foto’s aansluiten op geruchten die we eerder hebben gehoord, merkt een andere Twitteraar terecht iets opmerkelijks op. Op één van de foto’s is een serienummer te zien, dat precies overeen komt met de eerste generatie AirPods. Dat kan betekenen dat deze foto’s nep zijn en iemand Geskin voor de gek probeert te houden.

Een paar minuten later liet Geskin weten dat de foto’s inderdaad niet helemaal kloppen. “Ik was te enthousiast en deelde het zo snel als ik kon. Nu blijkt het een nep-doosje te zijn”, aldus Geskin op Twitter.

Dit weten we wel over de nieuwe AirPods

Ondanks deze nepfoto’s zijn er de afgelopen maanden al heel wat geruchten over de tweede generatie AirPods opgedoken. Deze zouden uitgerust worden met een W3-chip, een verbeterde versie van de audiochip uit de eerste generatie AirPods die voor een nog stabielere en snellere draadloze verbinding moet zorgen.

Dankzij deze chip reageren de 2018 AirPods ook op ‘Hé Siri’, zodat je de spraakassistent gemakkelijk handsfree kunt aanspreken.

Betere geluidskwaliteit

Tot slot stelt Geskin dat de nieuwe AirPods een betere geluidskwaliteit hebben dan de eerste generatie. Dat is iets waar we tot nu toe niets over gehoord hebben, al dook er een paar maanden geleden wel een verhaal op over ‘AirPods Pro’, een duurdere variant met noise-cancellation en beter geluid.

Volgens Geskin hoeven we niet te lang te wachten tot deze AirPods in de winkels liggen. Hij zegt dat Apple ze voor het einde van deze maand onthult tijdens een speciaal event. Hoogstwaarschijnlijk krijgen we daar ook de nieuwe iPad Pro en nieuwe MacBooks te zien.

Lees ook: Dit verwachten we van Apples oktober-event: iPads, Macs en meer

Het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods
Apple AirPods

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu