‘Nieuwe MacBooks in 2017 zijn goedkoper en krijgen meer RAM’

Rutger Otto
1 november 2016, 11:56
2 min leestijd
‘Nieuwe MacBooks in 2017 zijn goedkoper en krijgen meer RAM’

Er zijn pas nieuwe MacBooks gepresenteerd, maar volgend jaar voor volgend jaar staat er alweer een update gepland, zegt een bekende analist.

Lees verder na de advertentie.

‘2017 MacBooks gaan zakken in prijs’

Ming-Chi Kuo, die vaker correcte voorspellingen doet over Apple, zegt hoopvol te zijn over de groei van de MacBook in 2017. De analist van KGI Securities verwacht volgend jaar een prijsverlaging in zowel nieuwe als bestaande MacBooks. Ook zouden er MacBooks op de markt komen met 32GB aan werkgeheugen. Op dit moment biedt Apple maximaal 16GB RAM aan in zijn nieuwe MacBook Pro’s.

Kuo baseert dit op het verleden. Volgens de analist brengt Apple grote updates voor de MacBook (zoals de originele Air en Pro) altijd eerst uit met een hogere prijs. “Een jaar later zakt die meestal al.” Dat zou dan in de tweede helft van 2017 gebeuren.

Mac opstartgeluid

Meer mogelijkheden

De analist denkt verder dat de mogelijkheden voor usb-c en software die gebruikmaakt van de Touch Bar volgend jaar pas volwassen wordt. Over een jaar verwacht Kuo ook weer nieuwe updates van de MacBook. “Het nieuwe model kan 32GB aan werkgeheugen krijgen om de kerngebruikers voor zich te winnen”, schrijft Kuo. “Dit hangt ervan af of Intel zijn nieuwe Cannonlake CPU op tijd kan leveren, die een stuk efficiënter werkt. Krijgt Intel ze niet snel genoeg geproduceerd, dan behoudt de MacBook 16GB.”

Gebruikerservaring is belangrijker dan prijs

Niet iedereen is blij met 16GB werkgeheugen, vooral mensen die zware programma’s moeten draaien voor onder meer beeldbewerking en het monteren van video’s. Apple-topman Phil Schiller zegt dat dit maximum is gekozen om de efficiëntie te kunnen behouden. Met meer RAM zou de accu sneller leeg gaan. Schiller zegt dat Apple wel degelijk rekening houdt met de prijs van apparaten, maar dat het bedrijf de focus nog meer legt op gebruikerservaring.

Lees meer over de MacBook Pro

Bron: AppleInsider
Categorieën: Devices, Geruchten
Thema: Apple
Device: MacBook Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro
Apple MacBook Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen