iPhone 8, iPhone Pro of iets anders, hoe gaat Apple de OLED-iPhone noemen? (poll)

Lars Paijmans
9 maart 2017, 20:31
4 min leestijd
iPhone 8, iPhone Pro of iets anders, hoe gaat Apple de OLED-iPhone noemen? (poll)

iPhone 8, iPhone Pro, iPhone X, iPhone 10 of iPhone Edition? De afgelopen maanden hebben we meerdere namen voor de 2017 iPhone voorbij zien komen. Maar welke 2017 iPhone naam past er het beste bij? iPhoned speculeert er op los.

Lees verder na de advertentie.

2017 iPhone naam, welke gaat het worden?

September is nog ver weg, maar nog nooit lekte er al zoveel info over de nieuwe iPhone zo vroeg uit. Hierdoor zijn we er inmiddels relatief zeker van dat Apple dit najaar niet twee maar drie smartphones op de markt brengt: de iPhone 7S, de iPhone 7S Plus en de spectaculaire iPhone 8. Laatstgenoemde krijgt terecht de meeste aandacht, omdat Apple voor dit toestel alles uit de kast lijkt te halen. Draadloos opladen, een nieuw design, gezichtsherkenning en een OLED-display; dit wordt de iPhone waar fans al sinds de iPhone 6 op aan het wachten zijn.

Het enige ‘probleem’ is dat Apple hierdoor een nieuwe naam voor deze iPhone moet bedenken. Door de grote veranderingen voldoet een simpele ’S’ immers niet. Hieronder hebben we verschillende benamingen voor de 2017 OLED-iPhone op een rij gezet, met daarachter hoe geloofwaardig dit is. Denk jij te weten welke naam Apple kiest? Vul dan onze poll onderaan dit bericht in.

2017 iPhone naam

iPhone 8

Als Apple hetzelfde schema aanhoudt als ze al jaren doen, dan komt na de iPhone 7S de iPhone 8. Doorgaans bewaart Apple grote vernieuwingen voor een nieuw cijfer, wat met draadloos opladen, gezichtsherkenning en een nieuw design zeker het geval is. Het enige probleem is dat Apple door de OLED-iPhone de iPhone 8 te noemen, de nieuwe iPhone 7S direct verouderd laat klinken. Zelfs als de iPhone 7S en de iPhone 8 tegelijk in de winkel verschijnen, lijkt de 7S direct een telefoon te zijn die een jaar oud is. Hoewel we voor nu de naam iPhone 8 blijven gebruiken, lijkt het ons om die reden onwaarschijnlijk dat Apple in september voor deze benaming kiest.

iPhone Pro

Een andere naam die in het geruchtencircuit rondgaat is de iPhone Pro. Het idee is dat Apple hiermee een duidelijk signaal afgeeft naar de professionele gebruiker: met een MacBook Pro, iPad Pro en iPhone Pro heb je alles wat je nodig hebt. Dit zou ook meteen de hogere vanaf prijs van duizend dollar onderbouwen. Bovendien gaan er al langer geruchten dat Apple een ‘Pro-iPhone’ overweegt om het bestaande aanbod aan te vullen. We vragen ons dan echter wel af wat Apple in 2018 met de iPhone doet. Is het dan tijd voor de iPhone Pro 2 of de iPhone Pro S? iPhone Pro klinkt wat ons betreft echter logischer dan een iPhone 8.

2017 iPhone naam

iPhone X

De iPhone bestaat tien jaar, dus pakt Apple uit voor de tiende iPhone: ziehier de motivatie voor de iPhone X-benaming. Een origineel idee, ware het niet dat Apple zich hierdoor in de nesten werkt voor 2018. Een iPhone XS klinkt als een kleinere versie van de iPhone SE, terwijl het overslaan van de 8 en 9 ook onlogisch is als Apple door wil gaan met de huidige benaming van de iPhones.

iPhone Edition

Eerder deze week stelden bronnen een nieuwe naam voor: de iPhone Edition. Apple deed dit eerder al met de Apple Watch: de peperdure gouden Watch kreeg de naam Edition, maar verdween al snel uit de Apple Stores. Sindsdien heeft Apple de term Edition alleen nog bij de Keramieke Apple Watch Series 2 gebruikt, wat het wat gek maakt om de iPhone ineens ook een Edition mee te geven. Bovendien is een prijs van duizend dollar wel hoog, maar staat het niet in de verhouding met de duizenden euro’s die Apple vraagt voor de Edition.

2017 iPhone naam

iPhone

Iets wat we nog niet gehoord hebben, maar wat ons betreft niet eens zo gek is, is dat de 2017 iPhone simpelweg ‘iPhone’ gaat heten. Vroeg of laat stopt Apple een keer met het nummeren van de smartphone en de tiende verjaardag is hier het uitgelezen moment voor. Met een gloednieuw design en futuristische functies maakt Apple een nieuwe start, wat ook aansluit bij de benamingen die het bedrijf voor andere producten gekozen heeft. Zo heet de nieuwe 2016 MacBook Pro ook gewoon ‘MacBook Pro’ en de kans is groot dat dit ook bij de iPads het geval gaat zijn. Wij zetten ons geld dus in op ‘iPhone’ dit najaar, al is het laatste woord uiteraard aan Apple.

Welke naam denk jij dat de OLED iPhone krijgt? Vul je antwoord in via onze poll of laat een reactie achter als jouw term er niet instaat.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorieën: Devices, Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen