De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘iPhone in 2017 krijgt AMOLED-display en glazen behuizing’

Lars Paijmans
18 april 2016, 9:08
1 min leestijd
‘iPhone in 2017 krijgt AMOLED-display en glazen behuizing’

Terwijl de geruchten rondom de iPhone 7 relatief beperkt blijven, komen we steeds meer te weten over de iPhone die Apple in 2017 uit zou brengen. Zo zou deze iPhone de aluminium behuizing vervangen met glas en uitgerust zijn met een AMOLED-display.

Het gerucht is afkomstig van Ming-Chi Kuo, een betrouwbare analist op Apple-gebied van KGI Securities. Volgens Kuo krijgt de iPhone volgend jaar een grote make-over, die de aluminium behuizing laat voor wat het is. In plaats daarvan keert Apple deels terug naar het ontwerp van de iPhone 4, die ook een met glas omhulde achterkant had.

Lees verder na de advertentie.

2017 iPhone met glazen behuizing

Apple kiest voor een behuizing van glas, omdat aluminium er anno 2017 ‘niet modern of fris meer uitziet’, aldus Kuo. Steeds meer smartphonefabrikanten maken aluminium toestellen, dus kan dit een mooie manier zijn voor Apple om zich weer te onderscheiden van de rest.

iphone 7 conceptplaatjes

Naast de behuizing krijgt de 2017 iPhone een AMOLED-display, dat dunner en lichter is dan het huidige scherm. Dit sluit aan bij eerdere geruchten, waaruit blijkt dat Apple’s fabrikanten zich klaarmaken voor het produceren van AMOLED-schermen.

Dit is opvallend, omdat dit zou betekenen dat de iPhone 7, die dit jaar moet verschijnen, er grotendeels hetzelfde uit zal zien als de iPhone 6 en iPhone 6S. Doorgaans bewaart Apple de uiterlijke veranderingen voor een iPhone met een nieuw cijfer, terwijl de S-serie vooral op betere prestaties is gericht. Mochten deze geruchten kloppen, dan stapt Apple van deze vuistregel af.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen