‘Alle drie de 2017 iPhones ondersteunen draadloos opladen’

Lars Paijmans
10 februari 2017, 8:40
1 min leestijd

Ongeacht of je dit jaar de iPhone 7S, iPhone 7S Plus of iPhone 8 koopt. Dat de 2017 iPhone draadloos opladen ondersteunt lijkt een zekerheid te zijn.

Lees verder na de advertentie.

2017 iPhone draadloos opladen in 3 modellen

Ming-Chi Kuo, een van de betrouwbaarste Apple-analisten, deed gisteren een boekje open over de nieuwe iPhones. Of deze nu iPhone 8 of iPhone X gaat heten is niet duidelijk, maar volgens Kuo is een ding zeker. Apple voegt draadloos opladen toe aan zowel de revolutionaire OLED-iPhone en de iPhone 7S.

2017 iPhone draadloos opladen

Kuo baseert dit op een gerucht dat Apple aan nieuwe 3D Touch-module zou werken. Om de hitte die bij draadloos opladen vrijkomt op een veilige manier weg te werken, moet het 3D Touch-onderdeel voorzien worden van een extra beschermlaag.

“De gebruiker merkt niets van deze nieuwe 3D Touch-module”, aldus Kuo. “Het zorgt er simpelweg voor dat de module minder gevoelig is voor hoge temperaturen.” Het beschermlaagje zou zo’n vijf dollar per iPhone kosten. Geen enorm bedrag, maar het draagt wel bij aan het gerucht van gisteren dat de revolutionaire OLED iPhone vanaf duizend dollar in de winkel komt te liggen.

Korte of lange afstand?

Al maanden stelt Kuo dat zowel de iPhone 7S als de iPhone 8 een glazen behuizing krijgen. Dit is niet alleen leuk voor een nieuw design, maar maakt ook draadloos opladen mogelijk. De grote vraag is nu nog of Apple het toestel op langere afstand draadloos de accu laat vullen, of je de iPhone gewoon op een draadloze oplader moet leggen. Apple zou extra vroeg begonnen zijn met de productie van de iPhone 8. Het toestel wordt echter nog steeds pas in september onthuld.

Lees ook: 5 aanwijzingen dat de iPhone 8 draadloos opladen ondersteunt

Bron: Macrumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen