‘Apple stelt release nieuwe iPads uit naar tweede helft 2017’

Lars Paijmans
19 januari 2017, 14:45
2 min leestijd
‘Apple stelt release nieuwe iPads uit naar tweede helft 2017’

Hoewel we ons stiekem al hadden verheugd op de komst van drie nieuwe iPads in maart, moeten we mogelijk tot de tweede helft van 2017 wachten op de nieuwe tablets. Apple heeft mogelijk de 2017 iPads uitgesteld.

Lees verder na de advertentie.

2017 iPads uitgesteld door hardwaretwijfels

Het gerucht is afkomstig van Digitimes, die zich baseert op bronnen die dichtbij het productieproces van de nieuwe iPads zouden staan. Zij stellen dat Apple nog twijfelt over de hardware waarmee de iPads uitgerust moeten worden. Hierdoor zouden de 2017 iPads uitgesteld zijn naar de tweede helft van het jaar.

2017 iPads uitgesteld

De twijfel bij Apple doet vermoeden dat de iPads de nieuwe A10X-chip krijgen, al is het nog de vraag of dit ook geldt voor de 9.7-inch iPad. Omdat dit het nieuwe instapmodel moet worden, zou Apple mogelijk een minder goede chip kiezen om op deze manier de prijs naar beneden te krijgen.

Apple heeft voor 2017 drie nieuwe iPads op de planning staan: een nieuwe 12.9-inch iPad Pro, een 9.7-inch iPad die met een langere prijs als instapmodel gericht is op de educatieve markt en een gloednieuwe 10.5-inch iPad. Vooral deze laatste is interessant omdat deze nieuwe schermgrootte ook een nieuw design met zich meebrengt.

Waar blijft de iPad mini?

Ondertussen rept niemand met een woord over een nieuwe iPad mini. Dit doet vermoeden dat Apple deze kleine iPad stilletjes uitgerangeerd heeft, mogelijk omdat de grotere iPhone 7 Plus te dichtbij het schermformaat van deze iPad zou komen.

Hoewel Digitimes in de regel vaak betrouwbare geruchten heeft, is het al meerdere keren gebeurd dat de publicatie er naast zat. Zo dook vanochtend nog het gerucht op dat Apple in maart een nieuwe Apple Pencil zou presenteren, tegelijk met een nieuwe iPad waar je deze op kunt gebruiken. We houden dus nog voorzichtige hoop dat Apple in maart alsnog het eerste Apple event van 2017 organiseert, waar we deze drie nieuwe tablets te zien krijgen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorieën: Devices, Geruchten
Device: iPad Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro
Apple iPad Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen