Nieuwe 2017 iPads lekken uit via logbestanden, ‘volgende week onthuld’

Lars Paijmans
13 maart 2017, 19:02
2 min leestijd
Nieuwe 2017 iPads lekken uit via logbestanden, ‘volgende week onthuld’

Het is relatief lang stil geweest rondom de 2017 iPads, maar deze gelekte bestanden maken het eindelijk concreet: Apple test vier gloednieuwe iPads, die we waarschijnlijk volgende week al te zien krijgen.

Lees verder na de advertentie.

2017 iPads uitgelekt via logbestanden

Het nieuws is afkomstig van marketingbureau Fiksu (via Techcrunch) die hiermee de geruchten rondom nieuwe iPads zo goed als bevestigt. In de logbestanden van het mobiele bureau doken onlangs vier nieuwe kenmerken van onaangekondigde apparaten op. Deze sluiten niet aan bij de huidige kenmerken van de iPad. De nummers zijn als volgt, met daarachter het aantal keren dat de iPad opdook.

  • iPad 7,3 – 5 keer
  • iPad 7,4 – 10 keer
  • iPad 7,2 – 11 keer
  • iPad 7,1 – 17 keer

Opvallend genoeg komen de logbestanden overeen met bestaande 12.9-inch model, wat een aanwijzing is dat het hier om de nieuwe iPads gaat. Hoewel Fiksu dus vier nieuwe serienummers op ziet duiken, wil dit nog niet zeggen dat het hier om een 9.7-inch, 10.5-inch, 12.9-inch en nieuwe iPad mini gaat. Normaliter maakt Apple namelijk intern ook onderscheid tussen het WiFi- en 4G-model van de iPad. Dit kan betekenen dat Fiksu ‘slechts’ twee nieuwe iPads ontdekt heeft.

De kans is groot dat het hier om een nieuwe 12.9-inch iPad Pro gaat en de gloednieuwe 10.5-inch iPad. Deze zou de schermranden schrappen, waardoor het een mooi voorproefje op de iPhone 8 vormt. Dit zou mogelijk betekenen dat Apple de 9.7-inch iPad Pro als ‘budgetmodel’ in gaat zetten, door het model van vorig jaar in prijs te verlagen.

Volgende week onthuld?

Eerder vanavond verscheen er bovendien een concreet gerucht dat Apple volgende week al deze nieuwe iPads onthult. Net op tijd, want maart is inmiddels bijna voorbij. Dit zou ook betekenen dat Apple later dan gewoonlijk uitnodigingen voor dit event verstuurt, al kunnen deze natuurlijk nog vanavond of morgenavond worden verzonden. Wij houden onze brievenbus in de gaten!

Lees ook: ‘Apple kondigt volgende week nieuwe producten aan’

Bron: Techcrunch
Categorieën: Apple, Devices, Geruchten
Device: iPad Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro
Apple iPad Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen