’Nieuwe 12.9-inch en 10.5-inch iPads verschijnen pas in mei of juni’

Lars Paijmans
24 februari 2017, 10:07
2 min leestijd
’Nieuwe 12.9-inch en 10.5-inch iPads verschijnen pas in mei of juni’

Hoewel Apple in maart vier nieuwe iPads onthult, zou alleen het 9.7-inch model op tijd klaar zijn om in maart uitgebracht te worden. Dit weten we tot nu toe over de 2017 iPad release.

Lees verder na de advertentie.

2017 iPad release: op zijn vroegst in mei

Bronnen die dichtbij het productieproces staan, vertellen tegen Digitimes dat Apple de 7.9-, 12.9- en 10.5-inch iPads niet op tijd afkrijgt. Dit sluit aan bij een eerder gerucht, waaruit bleek dat Apple twijfelde over de chips waarmee de nieuwe iPads uitgerust worden.

2017 iPad release

De 9.7-inch iPad is de uitzondering op de regel, omdat dit het nieuwe instapmodel moet worden. Deze gebruikt dan ook een bestaande chip, terwijl de andere drie iPads duurder worden en ook betere specificaties krijgen. Toen eerder deze week de levertijden van de 12.9-inch iPad Pro opschoven, leek dit een aanwijzing voor een nieuw model te zijn. Als we daadwerkelijk tot mei of juni moeten wachten, gaat het hier waarschijnlijk om een leveringsprobleem.

Opvallend genoeg sprak Tim Cook ook over deze iPad productieproblemen. Tijdens de onthulling van de kwartaalcijfers stelde de CEO dat Apple de vraag voor nieuwe iPads onderschat had, maar ook dat een van de leveranciers problemen had. Dit resulteert nu in 12.9-inch iPads die moeilijk leverbaar zijn.

Apple event in maart 2017

Hoewel de drie iPads pas op zijn vroegst in mei in de schappen liggen, onthult Apple ze alvast in maart. Dan zou het bedrijf het eerste Apple event van 2017 organiseren. Hier staan vier nieuwe iPads centraal, waarvan we het meest nieuwsgierig zijn naar het 10.5-inch model.

Deze zou een nieuw ontwerp krijgen, waarbij de schermranden weg worden gewerkt en mogelijk ook de homeknop verdwijnt. Volgens de geruchten krijgen we naast de nieuwe iPads ook een 128GB iPhone SE te zien, samen met een rode iPhone 7 en iPhone 7 Plus.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Digitimes
Categorieën: Apple, Geruchten
Device: iPad Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro
Apple iPad Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen