De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘2017 iPad Pro krijgt sneller display en uitgebreidere Apple Pencil-ondersteuning’

Lars Paijmans
30 augustus 2016, 11:33
1 min leestijd
‘2017 iPad Pro krijgt sneller display en uitgebreidere Apple Pencil-ondersteuning’

Apple wil de iPad steeds meer uit laten groeien tot een onmisbaar hulpmiddel voor professionals. Het bedrijf zet volgend jaar een nieuwe stap, zo blijkt uit deze nieuwe 2017 iPad Pro details.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe 2017 iPad Pro details bekend

Bronnen hebben aan Bloomberg laten weten dat deze 2017 iPad Pro een snellere schermtechniek krijgt. Hierdoor reageert de tablet sneller op het zoomen, scrollen en bewegen, wat de iPad fijner moet maken om te gebruiken. Deze bronnen wisten ook meer te vertellen over de nieuwe MacBook Pro en MacBook Air die al in oktober van 2016 moeten verschijnen.

2017 iPad Pro details

Ook zal de Apple Pencil een grotere rol gaan spelen, aldus de nieuwe 2017 iPad Pro details. Apple zou van plan zijn geweest om nieuwe Apple Pencil-functies te introduceren met iOS 10, maar besloot te wachten tot iOS 11 om tegelijk met deze nieuwe iPad te verschijnen.

Apple overweegt om de Pencil uitgebreide annoteerfuncties te geven, zodat je onder meer in Mail, Safari en iMessage aantekeningen kunt maken. Dit is volgens de bronnen te vergelijken met de S Pen van Samsung met de nieuwe Galaxy Note 7. Dit zou goed nieuws zijn, want vooralsnog zit Apple Pencil-ondersteuning nog in erg weinig apps ingebouwd.

‘Nieuwe 10.5 inch-iPad Pro op komst’

Eerder hoorden we van Apple-analist Ming-Chi Kuo nog dat Apple een extra 10.5 inch-model van de iPad Pro uitbrengt, samen met een opvolger van het 12.9 inch- en 9.7 inch-model. Ondertussen rept niemand met een woord over de iPad mini. Dit maakt de kans steeds kleiner dat we hier ooit nog een nieuw exemplaar van gaan zien. Apple zou de functies van de mini niet belangrijk genoeg vinden, nu de Plus-versie van de iPhones dichtbij de schermgrootte van de iPad mini komt.

Lees ook: ‘Apple onthult ‘revolutionaire’ OLED-iPad in 2018, 10,5 inch-iPad Pro in 2017′

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro
Apple iPad Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen