De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘Apple twijfelt over formaat van nieuwe iPad zonder schermranden’

Lars Paijmans
9 januari 2017, 9:34
2 min leestijd
‘Apple twijfelt over formaat van nieuwe iPad zonder schermranden’

Apple heeft concrete plannen om dit jaar drie nieuwe iPads uit te brengen, maar zou nog twijfelen over het exacte formaat van de meest vernieuwende 2017 iPad. Wat zegt dit over de mogelijke releasedatum?

Lees verder na de advertentie.

2017 iPad: drie modellen

Apple-analist Ming-Chi Kuo laat in een nieuw bericht weten wat hij over de nieuwe iPads van Apple weet. Op basis van ingewijden stelt Kuo dat er in de loop van 2017 drie nieuwe tablets uit de keuken van Apple komen: een nieuwe 12.9-inch iPad Pro 2, een goedkopere 9.7-inch iPad Pro en een derde, gloednieuwe iPad. De 9.7-inch iPad zou uitgerust worden met de A9-chip, terwijl de andere twee iPads de nieuwe A10X-chip krijgen. Wederom een aanwijzing dat Apple dit jaar het 9.7-inch model als ‘budget-iPad’ in de markt zet.

2017 iPad

Vooral deze laatste is interessant, omdat Apple deze iPad een gloednieuw design zou geven. Door de schermranden te schrappen, kan de tablet een groter scherm krijgen, zonder dat het totale formaat van de iPad groeit. Volgens Kuo twijfelt Apple echter nog of deze nieuwe iPad een 10- of 10.5-inch display krijgt. Dit verschil van 0.5-inch is natuurlijk niet enorm, maar het laat wel zien dat Apple nog lang niet klaar is met het ontwikkelen van de iPad. Als de bronnen van Kuo het bij het rechte eind hebben, is de kans klein dat we deze iPad al in het begin van het jaar te zien krijgen.

Geen schermranden, net zoals de nieuwe iPhone?

Jammer, want deze 10/10.5-inch iPad zou het nieuwe ‘high-end’ model moeten worden, net zoals de iPhone 8 die ook geen schermranden meer zou krijgen. Door het design van de iPad op te knappen, hoopt Apple de dalende iPad-verkoop tegen te gaan. Een tactiek die volgens Kuo ongetwijfeld gaat werken. Hoewel de iPad-verkoop ook in 2017 weer verder zal dalen, denkt hij dat de daling richting de 10 procent zal gaan. Een flinke verbetering ten opzichte van de 20% daling van 2016.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Macrumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro
Apple iPad Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen