Het zijn weer iDays bij Amac! De grootste Apple sale van Nederland.

Een iPad met 10.5-inch display is wiskundig gezien heel logisch

Lars Paijmans
12 januari 2017, 10:51
1 min leestijd
Een iPad met 10.5-inch display is wiskundig gezien heel logisch

Het begint er steeds meer op te lijken dat de iPad dit jaar een ander schermformaat krijgt. Een wiskundige verklaring bewijst dat 10.5-inch een heel logisch 2017 iPad formaat is.

Lees verder na de advertentie.

2017 iPad formaat van 10.5-inch verklaard

De verklaring voor het nieuwe schermformaat is volgens Dan Provost heel logisch. Sterker nog, als je de onthulling van de 12.9-inch iPad Pro bekijkt, is het volgens Provost overduidelijk. Toen Apple de iPad Pro introduceerde, liet Phil Schiller zien dat de breedte exact gelijk was aan de hoogte van de 9.7-inch iPad.

2017 iPad gif

Een bewuste keuze, want dit maakt het makkelijk om twee iPad-apps naast elkaar te zetten zonder dat de app ineens in een heel ander formaat weergegeven moet worden. “Apple doet nu hetzelfde, maar dan met de iPad mini”, legt Dan Provost uit. Een 10.5-inch iPad verandert hierdoor in een mini-versie van de iPad Pro, en laat je gemakkelijk twee apps in volledige grote naast elkaar draaien.

De berekening klopt precies

De berekening van Provost komt goed uit, zowel op het gebied van resolutie als pixeldichtheid. De nieuwe 2017 iPad zou met een 10.5-inch display dezelfde 2732 x 2048 resolutie hebben als de 12.9-inch iPad Pro, met de 326 pixels per inch pixeldichtheid van de iPad mini. In bovenstaande afbeelding zie je hoe dit schermformaat eruit zou zien.

Al maanden verschijnen er geruchten over de nieuwe iPads van 2017. Apple zou een gloednieuw schermformaat introduceren, omdat het design van de tablet flink op de schop gaat. Zou worden de schermranden zo goed als weggewerkt en zou zelfs de cirkelvormige homeknop kunnen verdwijnen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: StudioNeat
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro
Apple iPad Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen