Apple belooft nieuwe iMac in 2017 en werkt aan eigen display

Rutger Otto
4 april 2017, 14:23
2 min leestijd
Breaking
Apple belooft nieuwe iMac in 2017 en werkt aan eigen display

Apple heeft tijdens een briefing in Cupertino aan Amerikaanse journalisten laten weten dat er later dit jaar een gloednieuwe 2017 iMac verschijnt. Ook werkt Apple toch weer zelf aan een extern display.

Lees verder na de advertentie.

2017 iMac

Apple sprak meerdere journalisten over de plannen van dit jaar, met name over de computers van Apple die de afgelopen tijd nauwelijks zijn geüpdatet. Daarvoor krijgt het bedrijf regelmatig de wind van voren. Topman Craig Federighi belooft dat er dit jaar in elk geval nieuwe iMacs op de markt komen. Welke specificaties de computers krijgen is nog niet bekend.

Volgens TechCrunch ging het tijdens het gesprek niet heel lang over de iMac, maar werd in elk geval duidelijk dat er dit jaar nieuwe versies verschijnen. De iMacs worden krachtiger en sneller dan de huidige modellen, waarmee Apple vooral ‘pro-gebruikers’ wil aanspreken. Wanneer ze precies uitkomen en of ze een nieuw ontwerp krijgen, is niet bekend.

2017 imac

Nieuwe Mac Pro

Apple zag de laatste tijd veel gebruikers overstappen van een Mac Pro (waarvan de meest recente versie uit 2013 stamt) naar een iMac. John Ternus, hoofd hardware-ontwikkeling, zegt dat de komende iMac ‘fantastisch wordt voor velen’, maar dat het niet genoeg is. “We willen meer doen.” Daarom kondigt Apple ook een nieuwe Mac Pro aan, die op zijn vroegst volgend jaar verschijnt.

Nieuwe Mac Displays

Naast de aankondiging van een nieuwe Mac Pro zegt Apple dat er een nieuwe ‘Pro Display’ op komst is die met de Mac Pro samenwerkt. Waarschijnlijk kun je dat scherm ook aansluiten op andere apparaten, zoals de nieuwe MacBook Pro van Apple. Een jaar geleden stopte Apple de verkoop van het Thunderbolt Display, die sinds 2011 op de markt was. Er werd geen nieuw model aangekondigd, maar Apple zei dat er ‘geweldige alternatieven van derden voor Mac-gebruikers’ zijn. Een daarvan is het Ultrafine 5K-display van LG, dat in samenwerking met Apple werd uitgebracht, maar door technische problemen geen potten wist te breken.

Lees het laatste nieuws over de Mac

Bron: TechCrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iMac
Apple iMac

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu