Gelekte documenten tonen drie 2017 iPhones, inclusief high-end model

Lars Paijmans
21 december 2016, 8:36
2 min leestijd
Gelekte documenten tonen drie 2017 iPhones, inclusief high-end model

Een gelekt document afkomstig van Apples Aziatische fabrikant lijkt de geruchten te bevestigen: Apple brengt in 2017 drie iPhones uit.

Waarom 2017 drie iPhones krijgt

Hoewel de iPhones uit 2017 nog maanden van ons verwijderd zijn, duiken er al opvallend veel verhalen over op. Niet zo gek ook, want de grote veranderingen die Apple wil doorvoeren blijken lastig geheim te houden te zijn. Het meest recente gerucht is afkomstig van een Weibo-gebruiker die in het verleden vaker juiste iPhone-info gelekt heeft.

2017 drie iPhones

Op een productiedocument zijn drie verschillende iPhones te zien, waar onder meer de CPU, WiFi-chip en meer onderdelen op te zien zijn. Naast de twee toestellen D20 en D21 die overeen komen met de iPhone 7 en iPhone 7 Plus, springt vooral de D22 in het oog. Deze iPhone met codenaam ‘Ferrari’.


Dit sluit aan bij het gerucht dat Apple volgend jaar voor het eerst drie iPhones in september lanceert. Naast de iPhone 7S en iPhone 7S Plus moet vooral de iPhone 8 hoge ogen gooien. Deze zou een OLED-display krijgen met gebogen schermranden, waar ook de camera en fysieke homeknop in het scherm verwerkt zitten.

Onlangs zijn de namen van de nieuwe iPhones in de software van iOS 11 opgedoken. Hieruit blijkt dat de iPhone 7S en 7S Plus qua benaming zullen worden overgeslagen. Apple zal dus volgens de laatste geruchten de volgende toestellen lanceren:

Samsung maakt OLED-displays

Op de gelekte documenten is te zien dat het formaat van deze iPhone 8 niet zal afwijken van de huidige iPhone 7, maar omdat de schermranden verdwijnen kan het display hier alsnog een stuk groter worden. Samsung zou de fabrikant van deze OLED-displays zijn. Na de introductie van de high-end OLED iPhone in 2017, zullen meer fabrikanten dit model gaan maken. Omdat dit de iPhone moet worden die laat zien wat er op technisch vlak mogelijk is, kun je erop rekenen dat dit het duurste model van de drie gaat worden.

Een ander nieuw detail dat we kunnen opmaken uit de tekeningen is het SIM-kaartslot dat verder aan de onderkant zit. Net zoals bij de iPad Pro, zou dit Apple meer ruimte geven om hardware in te bouwen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's