‘Apple werkt hard aan opvolger van Thunderbolt Display met eigen gpu’

Lars Paijmans
27 juni 2016, 8:36
1 min leestijd
‘Apple werkt hard aan opvolger van Thunderbolt Display met eigen gpu’

Nu Apple het Thunderbolt Display officieel niet meer verkoopt, waren velen het er over eens dat Apple uit de markt van externe displays was gestapt. Toch lijkt het bedrijf achter de schermen nog hard te werken aan een gloednieuwe 2016 Thunderbolt Display.

Lees verder na de advertentie.

‘2016 Thunderbolt Display nog steeds in productie’

John Paczkowski van Buzzfeed liet via Twitter weten dat een (anonieme) bron hem vertelde dat Apple nog steeds aan een nieuwe generatie schermen werkt, die een ingebouwde gpu en resolutie van 5120 bij 2880 pixels hebben. Dit sluit aan bij eerdere geruchten die in de aanloop naar WWDC 2016 opdoken, en weer naar de achtergrond verdwenen toen er geen nieuwe hardware werd aangekondigd op de ontwikkelaarsconferentie.

2016 Thunderbolt display

Afgelopen vrijdag staakte Apple de productie van nieuwe Thunderbolt Displays en werden klanten aangeraden om een kijkje te nemen naar de monitors van andere fabrikanten. Als we dit nieuwe gerucht mogen geloven, zal dit slechts een tijdelijke oplossing zijn totdat het nieuwe display klaar is om gelanceerd te worden.

Door deze nieuwe schermen uit te rusten met een eigen grafische kaart, kun je hem gemakkelijk op nagenoeg iedere Mac aansluiten. Dankzij de gpu hoeft de aangesloten Mac namelijk niet alle rekenkracht op zich te nemen, wat de monitor ook geschikt maakt voor oudere modellen.

Onthulling met de nieuwe MacBook Pro?

De tweet van Paczkowski doet vermoeden dat Apple het nieuwe Thunderbolt Display misschien wel bewaart voor een onthulling samen met de gloednieuwe MacBook Pro. Over deze nieuwe MacBook zijn de afgelopen maanden al tal van geruchten verschenen, met als meest opvallende de komst van een OLED-touchscreenbalk boven het toetsenbord.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu