‘Nieuwe MacBook Pro krijgt OLED-balk boven het toetsenbord, verschijnt eind 2016’

Lars Paijmans
24 mei 2016, 8:56
2 min leestijd
‘Nieuwe MacBook Pro krijgt OLED-balk boven het toetsenbord, verschijnt eind 2016’

De MacBook Pro staat op het punt om grondig vernieuwd te worden. Niet alleen wordt de laptop dunner dan ooit, maar krijgt de nieuwe Pro ook een klein OLED touchscreen boven het toetsenbord.

Lees verder na de advertentie.

2016 Macbook Pro met OLED-balk

De nieuwe informatie over de MacBook Pro is afkomstig van Ming-Chi Kuo van KGI Securities, een van de meest betrouwbare bronnen als het op Apple-geruchten aankomt. In een nieuw bericht (dat later ondersteund is door bronnen van 9to5mac) zegt Kuo dat de 2016 MacBook Pro dunner en lichter wordt en design-elementen van de 12 inch-MacBook overneemt.

2016 MacBook Pro

Dit zou bijvoorbeeld kunnen betekenen dat de MacBook Pro voortaan ook in verschillende kleuren verkrijgbaar is, of dat de Pro van de nieuwe toetsenbordtechniek van het 12 inch-model gebruikmaakt om de behuizing dunner te maken.

Een opvallende nieuwe functie zou een langwerpig OLED-scherm zijn dat vlak boven het toetsenbord geplaatst is. Deze zullen de bovenste balk van het toetsenbord met functieknoppen vervangen. Daarnaast is de 2016 MacBook Pro uitgerust met usb-c en Thunderbolt 3 aansluitingen.

Lees ook: Dit verwachten we van de nieuwe MacBooks dit jaar

Er zijn al langer geruchten over een nieuwe MacBook Pro, die eerder beweerden dat deze al in juli op de markt zou verschijnen. Naar verwachting zullen de nieuwe Pro’s ook gebruikmaken van de Skylake-processors, die naast betere prestaties ook energiezuiniger zijn.

De nieuwe MacBook Pro komt beschikbaar als 13- en 15 inch-model en moet in het vierde kwartaal van dit jaar in de winkels liggen. Het is dus nog steeds mogelijk dat Apple de nieuwe Macbook Pro tijdens WWDC 2016 onthult, maar daarna moeten we er volgens Kuo dus nog wel even op wachten. Tijdens WWDC krijgen we hoogstwaarschijnlijk ook OS X 10.12 te zien, waarbij de komst van Siri naar de Mac een van de grootste vernieuwingen zal zijn.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: 9to5mac
Categorie: Geruchten
Device: MacBook Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro
Apple MacBook Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen