De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

‘Dit is de 2016 MacBook Pro-behuizing met OLED-balk en usb-c’

Lars Paijmans
1 juni 2016, 8:28
2 min leestijd
‘Dit is de 2016 MacBook Pro-behuizing met OLED-balk en usb-c’

Apple zou druk bezig zijn met de laatste voorbereidingen voor WWDC 2016, waar we naar verluidt ook een gloednieuwe MacBook Pro te zien krijgen. Een foto van de behuizing bevestigt de geruchten en geeft ons een idee van het aantal poorten.

Lees verder na de advertentie.

2016 MacBook Pro gelekt: behuizing

De 2016 MacBook Pro gelekte foto’s zijn afkomstig van CultofMac, die ze van een anonieme bron kreeg die bij een Apple-fabriek in China zou werken. Aan de foto’s te zien gaat het hier om een 13 inch-MacBook Pro, waar nog de nodige dingen ontbreken. De onderkant lijkt op het eerste gezicht iets dunner te zijn dan de huidige MacBooks.

2016 MacBook Pro gelekt

Zo moeten de toetsen en het trackpad nog worden toegevoegd, die net als de 12 inch-MacBook van Apple de nieuwe ‘vlindertechniek’ zal gebruiken om de toetsen platter te maken. Wat echter vooral opvalt op de foto is de dunne strook die boven de bovenste rij met toetsen zit.

Op de plek waar normaal gesproken de traditionele functietoetsen (waarmee je bijvoorbeeld de helderheid regelt) zitten is er een uitsparing aanwezig, die volgens eerdere geruchten opgevuld wordt door een touchscreen OLED-balk. Hier zou onder meer een Touch ID-vingerafdrukscanner ingebouwd kunnen worden om je Mac veilig te ontgrendelen.

Poorten op de 2016 MacBook Pro gelekt

De anonieme bron had gelukkig ook nog tijd om wat plaatjes te schieten van de zijkant van de MacBook, zodat we een idee krijgen welke poorten en aansluitingen we kunnen verwachten. Op de foto’s zien we een ingang voor een koptelefoon, vier usb c-poorten en twee dunne speakers aan weerszijden van het toetsenbord.

Volgens de betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo verschijnen deze nieuwe MacBook Pro-modellen pas in het vierde kwartaal van 2016, al is de kans dat we ze te zien krijgen tijdens WWDC nog steeds aanwezig. Zoals het er nu uitziet gaat de MacBook Pro één van zijn grootste veranderingen in de geschiedenis tegemoet.

Lees ook: ‘Nieuwe MacBook Pro krijgt OLED-balk boven het toetsenbord, verschijnt eind 2016’

Het laatste nieuws over Apple

Bron: CultofMac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro 2020
Apple MacBook Pro 2020

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu