‘Nieuwe MacBook Pro krijgt groter trackpad, dunner ontwerp en usb-c’

Lars Paijmans
10 augustus 2016, 14:11
2 min leestijd
‘Nieuwe MacBook Pro krijgt groter trackpad, dunner ontwerp en usb-c’

Apple lijkt alles op alles te zetten om de 2016 MacBook Pro op zoveel mogelijk manieren te vernieuwen. Naast de OLED-balk boven het toetsenbord en Touch ID-sensor weten we nu nog meer over de MacBook, ook het moment waarop deze onthuld gaat worden.

Lees verder na de advertentie.

2016 MacBook Pro details onthuld

De informatie is afkomstig van Mark Gurman, een van de meest bekende journalisten als het op Apple-geruchten aankomt. In een artikel op Bloomberg schrijft hij dat de 2016 MacBook Pro niet onthuld zal worden op het Apple-event in september, waar we de iPhone 7 te zien krijgen. Het lijkt er dus op dat Apple verderop in het jaar opnieuw een evenement zal organiseren waar meer tijd is voor de MacBook.

2016 MacBook Pro details

De nieuwe MacBook Pro’s zouden in de laatste testfase zitten en brengen de nodige veranderingen met zich mee. Zo wordt de behuizing kleiner, zonder dat de schermen kleiner worden gemaakt. Dit duidt op smallere bezels, en het levert bovendien een smallere MacBook op.

Bovendien wordt het trackpad iets breder dan we nu van de MacBook Pro gewend zijn en wordt het apparaat uitgerust met usb-c-poorten. Ook herhaalt Gurman het gerucht over de OLED-balk die boven het toetsenbord te vinden is. Hier kunnen, afhankelijk van de programma’s die je gebruikt, verschillende knoppen geplaatst worden. Ook zou Apple twijfelen over de verschillende kleuren waarin de MacBook Pro op de markt komt. Vooralsnog worden de kleuren grijs, zilver en goud overwogen, wat aansluit op de kleuren van de 12 inch-MacBook.

Niet getoond op iPhone-event

Je MacBook Pro ontgrendelen wordt daarnaast makkelijker dan ooit door de introductie van Touch ID. Door de powerknop in te drukken, scant de MacBook Pro direct je vingerafdruk en ontgrendelt vervolgens het apparaat. Eerst is de iPhone 7 aan te beurt, maar daarna kan 2016 heel goed het jaar van de MacBook Pro worden.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Bloomberg
Categorieën: Devices, Geruchten
Thema: Apple
Device: MacBook Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro
Apple MacBook Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen