De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Consumentenorganisatie raadt MacBook Pro 2016 af door slechte accuprestaties

Lars Paijmans
23 december 2016, 8:52
2 min leestijd
Consumentenorganisatie raadt MacBook Pro 2016 af door slechte accuprestaties

Het Amerikaanse Consumer Reports is altijd een goede graadmeter om te zien of een product voldoet aan de kwaliteitseisen. De nieuwe MacBook Pro is de eerste MacBook die echter wordt afgeraden, met een goede reden: een MacBook Pro accutest werd niet gehaald.

Lees verder na de advertentie.

MacBook Pro accutest gefaald door onbetrouwbaarheid

Volgens het rapport van Consumer Reports is de accuduur de reden dat ze de nieuwe MacBooks afraden. Dat is opvallend, want tot op heden kregen alle MacBooks een duim omhoog van de organisatie.

De accuproblemen van de MacBook Pro 2016 zijn echter zo erg, dat de organisatie niets anders kan dan de laptops stuk voor stuk afraden. “De MacBook accu’s verschilden enorm van elkaar, wat ze erg onbetrouwbaar maakt”, zo is te lezen in het onderzoek. In een serie van drie tests hield de 13-inch MacBook met Touch het 16 uur vol, terwijl hij tijdens exact dezelfde test na 3 uur en 45 minuten al uitviel.

Hetzelfde geldt voor de 15-inch versie van de MacBook. Deze had accuprestaties die continu schommelden tussen de 18,5 uur en 8 uur. Dit zorgde er uiteindelijk voor dat er geen gemiddelde vastgesteld kon worden. Daarom ging de organisatie uit van de laagste score, waardoor de MacBook niet wordt aangeraden aan consumenten.

De lancering van de nieuwe MacBook Pro had Apple zich ongetwijfeld anders voorgesteld. Accuproblemen domineerden het nieuws, waarna Apple besloot om de batterij-indicator uit macOS te schrappen. Een paar dagen geleden verscheen het verhaal over Apples Mac-divisie.

Aanvankelijk zou Apple van plan zijn geweest om een nieuwe accu in de MacBook Pro te stoppen die precies gevormd was naar de binnenkant van de laptop. Na het falen van een test werd echter besloten om een oudere batterij in te bouwen, zodat de feestdagen niet gemist zouden worden.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro
Apple MacBook Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen