Instagram-collage #2015bestnine blijkt lokmiddel voor dating-app

Erwin Vogelaar
1 februari 2016, 19:45
2 min leestijd
Instagram-collage #2015bestnine blijkt lokmiddel voor dating-app

Heb je rond de jaarwisseling van Instagram-collagewebsite 2015bestnine.com gebruik gemaakt? Mogelijk ben je dan nu ingeschreven bij een dating-app.

Lees verder na de advertentie.

2015bestnine dating app

Rond de jaarwisseling maakten veel mensen gebruik van website 2015bestnine.com. De website maakte een collage van de beste foto’s die je in 2015 op Instagram geplaatst had. Deze foto’s werden vervolgens via social media verspreid onder de hashtag #2015bestnine. Maar liefst 15 miljoen Instagram-gebruikers maakten gebruik van de dienst en een deel van hen is nu plots ongevraagd lid van een datingsite.

2015bestnine dating app

De hele #2015bestnine dienst blijkt niet (alleen) bedoeld om mensen een leuke manier te geven om hun tofste foto’s te delen, maar vooral om mensen binnen te halen voor dating-app Nine. Na het maken van een collage vroeg de site namelijk of je alvast wilde registreren voor komende diensten. Maar liefst 130.000 mensen gingen hierop in en zij zijn nu de eerste leden van Nine.

De truc is niet volledig ongeoorloofd, want Nine is nog wel verbonden aan de foto’s die je maakt. De collage is namelijk je profielfoto in Nine. Je zoekt je potentiële match dus op hoe diegene foto’s maakt en niet zijn of haar uiterlijk. Het kan natuurlijk ook dat je beste foto’s selfies zijn. Heb je jezelf ingeschreven voor de toekomstige diensten van 2015bestnine.com? Dan ben je nu dus mogelijk te vinden in Nine.

Oppassen

De schade voor deze truc is nog beperkt, maar het is wel extra duidelijk dat we goed moeten oppassen. Schrijf je dus niet zomaar in voor iets waarvan je niet exact weet wat het is. Het is ook maar hopen dat andere bedrijven nu niet geïnspireerd raken en een soortgelijke tactiek gaan toepassen, maar dan met veel kwalijkere bedoelingen.

En voel je niet dom dat je gebruik hebt gemaakt van de dienst, want onder andere de officiële Instagram-accounts van Taylor Swift, Kim Kardashiam, Justin Bieber en Nicki Minaj hebben dat ook gedaan. Of ze nu ook in dating-app Nine te vinden zijn is niet bekend.

Lees het laatste nieuws over Instagram

Bron: Buzzfeed
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu