De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Deze MacBooks en iPhones repareert Apple vanaf 30 juni niet meer

Lars Paijmans
29 mei 2017, 9:17
1 min leestijd
Deze MacBooks en iPhones repareert Apple vanaf 30 juni niet meer

Een flinke lijst met onder meer MacBooks Airs, Pro’s, een AirPort Express en iPhone-modellen komen eind juni op de zwarte lijst te staan bij Apple. Check hier of jouw apparaat er tussen zit.

Lees verder na de advertentie.

2011 MacBooks reparatie op 30 juni stopgezet

Eens in de zoveel tijd werkt Apple zijn lijst met verouderde producten bij. Deze lijst bevat alle apparaten die niet meer gerepareerd worden door het bedrijf. De apparaten zijn verouderd, waardoor specifieke onderdelen om reparaties uit te voeren niet meer voor handen zijn.

MacBooks 2011 reparatie

Vanaf vrijdag 30 juni komen onderstaande producten op de zogenaamde ‘Vintage and Obsolete’-lijst te staan. Apple bevestigt dat dit ook voor Europa geldt.

  • MacBook Air 11-inch (midden 2011);
  • MacBook Air 13-inch (midden 2011);
  • MacBook Pro 13-inch (eind 2011);
  • MacBook Pro 17-inch (eind 2011);
  • AirPort Express 802.11n (eerste generatie);
  • MacBook Pro 17-inch (midden 2009);
  • iPhone 3GS 16GB en 32GB;

Alle producten kunnen vanaf 30 juni niet meer ingeleverd worden ter reparatie bij een Apple Store of een Authorized Service Provider. De enige optie om de apparaten weer aan de praat te krijgen, is om bij een onofficiële reparateur aan te kloppen. Heb je dus nog een mankement, dan raden we aan om dit voor het einde van volgende maand bij Apple te laten fixen.

Apple-ondersteuning tussen de vijf en zeven jaar

In de regel geeft Apple zijn producten tussen de vijf en zeven jaar ondersteuning voor reparaties. Dit heeft vooral te maken met de onderdelen die hiervoor nodig zijn. Naarmate de tijd verstrijkt worden deze lastiger om te krijgen, en worden sommigen zelfs niet meer in nieuwere Apple-producten gebruikt. Om te voorkomen dat Apples magazijn uitpuilt met onderdelen van antieke iPhones, stopt het bedrijf de reparatie-ondersteuning.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 3GS
Apple iPhone 3GS

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu