Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

2011: het jaar van Apple

Redactie
30 december 2011, 21:03
2 min leestijd

In 2011 is er veel gebeurd in de tech industrie. Patent oorlogen, concurrentie die steeds heftiger werd en een markt die continu veranderd. Ondanks alle concurrentie en strijd tussen de fabrikanten, is er maar één winnaar dit jaar; Apple.

Lees verder na de advertentie.

Concurrentie strijd

Begin 2011 was Apple groot, heel groot. Toch is het bedrijf behoorlijk op de proef gesteld. Grote concurrent Samsung heeft met Android een compleet nieuwe lijn uitgezet, die zeker een bedreiging voor Apple klanten vormt.

Na de doorbraak van Samsung’s Android telefoons begon er een strijd die lang zou duren. Patent rechtszaak na rechtszaak werd aangespannen. Dan kwam Apple er weer goed vanaf en de andere keer kreeg Samsung haar gelijk.

Is deze strijd uit de hand gelopen? Ja, je zou kunnen zeggen dat er zaken uit de hand zijn gelopen. Sommige producten werden na een rechtszaak zelfs verboden. Vooral de iPad en de Galaxy Tab hebben aardig wat problemen met zich mee gebracht, leken ze nou veel te veel op elkaar? Volgens Apple wel.

Eind 2011 is er geen twijfel meer mogelijk. De tablet-markt is veranderd in de iPad-markt. De smartphone industrie heeft maar één voorbeeld de iPhone, met name de iPhone 4S. Ook heeft 2011 ons geleerd dat zelfs wanneer de specificaties hoger zijn dan die van de nieuwste iPhone dit geen garantie is op succes.

Het hele jaar heeft Apple haar zaken redelijk goed geheim kunnen houden, op een misschien wel sluwe manier afgewacht en op de juiste momenten toegeslagen.

Uiteraard is het ook goed dat deze concurrentie tussen de Galaxy lijn en Apple er is. Ze pushen elkaar continu om de eisen en specificaties aan producten op te schroeven.

In 2011…

– Was de iPhone 4 in de maand februari de best verkochte telefoon ter wereld.

– Is de iPhone 4S onthuld.

– Is de iPhone 4S is de best verkochte smartphone van dit moment, wereldwijd.

– Is de App Store opzich meer waard geworden dan de heel RIM, BlackBerry fabrikant.

– Kwam iOS 5 beschikbaar.

– De iPad 2 werd gepresenteerd.

– Is het eindelijk mogelijk om films te downloaden in de Nederlandse iTunes.

– Is Apple TV in Nederland beschikbaar.

– Is Steve Jobs overleden.

Eind 2011

De conclusie die we uit een spannend jaar vol gebeurtenissen op de tech markt kunnen halen is, is dat er maar één winnaar is en dat is Apple. Door een combinatie van steengoede producten en een bepaalde vorm van exclusiviteit blijft Apple op haar troon.

Het was zeker geen jaar zonder tegenslagen en onzekerheden voor de iPhone producent, maar Apple heeft zich, ook ondanks het verlies van oprichter Steve Jobs, sterk gehouden. Er is reden voor hoop op nóg mooiere producten in 2012.

Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's