iPhone in 2008, de hoogtepunten (deel 2)

Redactie
4 februari 2009, 7:00
2 min leestijd
iPhone in 2008, de hoogtepunten (deel 2)

2008 ligt alweer een tijdje achter ons, en zelfs de eerste maand van het nieuwe jaar is alweer voorbij. iPhoned kijkt in een 12 delige serie terug op het jaar 2008. In elk bericht bespreken we een maand, vandaag: Februari 2008, Wat gebeurde er een jaar geleden met de iPhone en met alles wat er mee te maken heeft?

Lees verder na de advertentie.

Februari was de maand waarin het onder andere mogelijk werd om het Arabische toetsenbord te gebruiken door het installeren van de applicatie iPhoneIslam. Ook was februari de maand waarin de 16GB iPhone beschikbaar kwam, en het was de maand met verschillende geruchten over de iPhone 3G.

Flash op de iPhone

Ook een jaar geleden waren er, net als nu, al geruchten over flash op de iPhone: Volgens de website Gearlive zou flash voor de iPhone tegelijk met de launch van de iPhone SDK gelanceerd worden. Maar in tegenstelling tot de geruchten over firmware 1.1.3 waar de website wel gelijk in had, is er tot op de dag van vandaag nog geen flash op de iPhone beschikbaar.

Firmware 1.1.4

Op dinsdag 26 februari kwam firmware 1.1.4 beschikbaar, in deze update waren geen spectaculaire nieuwe functies beschikbaar, maar er werden vooral bugs gefixed: Zo werden de problemen met de SMS weergave opgelost, en werd het bluetooth van de iPhone toegankelijk voor meer bluetooth headphones.

Enkele dagen later had hacker Zibri het voorelkaar gekregen om firmware 1.1.4 te jailbreaken en te unlocken. Hiervoor lanceerde hij de tool ZiPhone 2.5, een programmaatje waarmee je binnen 45 seconden (!) je iPhone kon jailbreaken en unlocken. Het enige nadeel van de tool was dat je bootloader gedowngrade moest worden naar versie 3.9, dit zorgde bij sommige mensen voor een brick van hun telefoon.

iPhone SDK

Ook was februari de maand van de iPhone SDK, het programma waarmee je applicaties voor de iPhone zou kunnen gaan maken. Er gingen de hele maand geruchten dat de iPhone in februari uit ging komen, maar uiteindelijk bleek de SDK pas in maart uit te komen. Het ging hierbij ook nog eens om een involledige versie van de software. De volledige iPhone SDK zou volgens iLounge pas in juni uitkomen.

Eerdere hoogtepunten van 2008

Januari met o.a Macworld en firmware 1.1.3

Categorie: Providers
Spotlight: Bluetooth

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's