Dit zijn de 20 mooiste iPhone foto’s van het afgelopen jaar

Rutger Otto
11 juni 2014, 11:53
1 min leestijd
Dit zijn de 20 mooiste iPhone foto’s van het afgelopen jaar

Het is de zevende keer dat de jaarlijkse iPhone Photography Awards (IPPA) zijn uitgereikt en de winnaars staan op de website van de IPPA. Het zijn een aantal prachtige foto’s die gewoon met de iPhone zijn geschoten. Wie heeft een nog een spiegelreflexcamera nodig?

Lees verder na de advertentie.

Er waren zeventien categorieën waarvoor fotografen hun kiekjes konden insturen. Op de website van IPPA staan de twintig mooiste inzendingen. Daarnaast maakte de organisatie een top 3 van mooiste iPhone foto’s overall.

iphone foto's 1

1. Julio Lucas

Op de eerste plaats staat fotograaf Julio Lucas uit Florida. Hij werd ‘2014 photographer of the year’ met een foto van een wandelaar op besneeuwde bergen.

iphone foto's 2

2. Jose Luis Barcia Fernandez

Een tweede plaats was er voor de Spaanse Jose Luis Barcia Fernandez, die een fraaie zwart-wit foto kiekte van een man die door de schaduw liep.

iphone foto's 3

3. Jill Missner

De Amerikaanse Jill Missner maakte een foto van een dalmatiër in de sneeuw, die, omringd door bladeren, bijna niet opvalt.

Naast de top 3-winnaars werden per categorie ook awards uitgedeeld. Enkele van die categorieën zijn dieren, architectuur, bloemen, voedsel en natuur. Een geweldige foto van een vos in de sneeuw won in de categorie dieren. Een aankomende storm won in de panorama-categorie.

De iPhone Photograpy Awards 2014

Volgens de regels van de wedstrijd moesten alle foto’s met een iPhone worden gemaakt. Bewerking-apps als Instagram, VSCO en Snapseed waren toegestaan, maar externe manipulatie was verboden.

De iPhone 5 en 5S beschikken nog steeds over de meest populaire camera’s om foto’s mee te delen op Flickr. Apple werkt steeds aan de verbetering van camera’s in nieuwe toestellen, zo introduceerde het bedrijf in de iPhone 5S een True Tone-flitser en een betere sensor. Check alle 20 iPhone foto’s op de website van de IPPA.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu