De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

’16-inch MacBook Pro en verbeterde MacBook Air verschijnen in september’

Lars Paijmans
24 juni 2019, 9:06
2 min leestijd
’16-inch MacBook Pro en verbeterde MacBook Air verschijnen in september’

Hoewel de MacBook Pro onlangs nog een simpele hardware-upgrade kreeg, lijkt Apple nog niet helemaal klaar te zijn met dit product in 2019. Een nieuw gerucht stelt dat in september al nieuwe Macs in de schappen liggen.

Lees verder na de advertentie.

’16-inch MacBook Pro verschijnt in september’

Forbes heeft informatie die laat zien dat Apple-leverancier LG Display bezig is met een LCD-scherm voor een nog onaangekondigd product. Deze zou een resolutie hebben van 3072×1920 pixels, terwijl de grootste MacBook van het moment met zijn 15-inch display een resolutie heeft van 2880×1800 pixels.

Dat maakt het waarschijnlijk dat dit de eerste schermpanelen zijn die voor deze nog niet aangekondigde 16-inch Pro gemaakt worden. Analist Jeff Linn van onderzoeksbureau IHS Markit zegt op basis van deze info dat “Apple in september 2019 een nieuwe 16-inch MacBook Pro uitbrengt, tenzij er nog productieproblemen opduiken”.

Of dit nieuwe schermformaat de enige vernieuwing is die deze 2019 Pro met zich meebrengt, of er ook nog andere verbeteringen zijn toegevoegd is niet bekend. Wel zal dit met het oog op het forse scherm de duurste MacBook Pro gaan worden die je dit jaar kunt gaan aanschaffen.

Dit is niet de eerste keer dat we iets horen over een 16-inch MacBook Pro. Apple zou dit extra grote schermformaat na jaren afwezigheid nieuw leven in willen blazen. Van dezelfde bron hoorden we destijds dat Apple dit jaar een nieuw extern scherm zou lanceren, iets wat onlangs tijdens WWDC gebeurd is.

Ook nieuwe MacBook Air op komst

Naast nieuwe informatie over de release van de 16-inch Pro is er ook wat te lezen over de opvolger van de MacBook Air 2018. Omdat Apple de Air vorig jaar een grote opknapbeurt gaf, zou het bedrijf dit jaar enkel verbeterde hardware in hetzelfde design als vorig jaar stoppen. Ook de MacBook Pro zonder Touch Bar zou dezelfde opknapbeurt krijgen.

Ben je dus van plan om een MacBook Air of MacBook Pro te kopen zonder Touch Bar, dan raden we aan (als je niet teveel haast hebt) om even tot september te wachten.

Bron: Forbes
Bron afbeelding: Viktor Kadar
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Air
Apple MacBook Air

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu