‘16 inch-MacBook Pro mogelijk vandaag onthuld, kost hetzelfde als 15 inch-model’

Lars Paijmans
13 november 2019, 8:51
2 min leestijd
‘16 inch-MacBook Pro mogelijk vandaag onthuld, kost hetzelfde als 15 inch-model’

Volgens bronnen van Bloomberg kan Apple de gloednieuwe 16 inch-MacBook Pro vandaag al presenteren, daarna volgt de compleet vernieuwde Mac Pro in december.

Lees verder na de advertentie.

’16 inch MacBook Pro-prijs blijft hetzelfde als 15 inch-model’

In het artikel delen anonieme bronnen deze info met Bloomberg, een website die zich al keer op keer als betrouwbaar heeft bewezen. De nieuwe MacBook Pro wordt met een schermformaat van 16 inch de grootste MacBook die Apple in jaren heeft aangeboden.

Deze zou mogelijk al vandaag worden aangekondigd, waarna de verkoop nog voor het einde van de week van start gaat. We horen al maanden over deze nieuwe Mac, dus de kans bestaat dat dit inderdaad het geval is.

16 inch MacBook Pro prijs

De 16 inch-MacBook zou dezelfde prijs hebben als de huidige 15 inch-MacBook Pro en met een goede reden: Apple zou het 15 inch-model uit de handel halen en vervangen met dit vernieuwende exemplaar. De dagen van de 15 inch-Mac lijken daarmee geteld te zijn. De prijs zou gelijk blijven aan wat de 15 inch-MacBook nu kost, wat in Nederland neerkomt op een vanafprijs van 2699 euro.

Naast een groter scherm zou deze MacBook de eerste zijn sinds 2016 die een nieuw toetsenbord introduceert. Jarenlang kreeg Apple klachten over het onbetrouwbare vlindertoetsenbord dat voor veel defecten en reparatieprogramma’s zorgde. Het nieuwe toetsenbord zou een stuk steviger en betrouwbaarder moeten zijn.

Apple zou bovendien de geluidskwaliteit van de speakers verbeteren en speciale noise cancelling microfoons toevoegen. Dat moet het bellen en het voeren van videogesprekken met de ingebouwde microfoons van deze MacBooks een stuk beter maken, omdat het achtergrondgeluid hiermee wordt weggefilterd.

Nieuwe Mac Pro komt in december

De goed geïnformeerde bronnen van Bloomberg weten ons daarnaast wat te vertellen over de nieuwe Mac Pro die eerder dit jaar onthuld werd. Op Apples website staat nog steeds dat deze ‘later dit jaar’ in de verkoop gaat, het artikel stelt nu dat dit in de loop van december zal gebeuren. Daarmee hebben Mac-liefhebbers op de valreep toch nog wat nieuwe Apple-producten om dit jaar onder de kerstboom te leggen.

Zodra de Mac Pro en nieuwe MacBook Pro worden onthuld, lees je het natuurlijk direct op iPhoned. Houd onze website dus in de gaten, of installeer onze app om een pushmelding te ontvangen zodra de nieuwe producten gepresenteerd zijn.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Bloomberg
Bronnen afbeeldingen: Viktor Kadar, Viktor Kadar
Categorie: Geruchten
Devices: Mac Pro, MacBook Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Mac Pro
Mac Pro
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's