16 inch-MacBook Pro officieel: krachtige laptop met dunne schermranden

Wouter Nijsen
13 november 2019, 14:28
2 min leestijd
Breaking
16 inch-MacBook Pro officieel: krachtige laptop met dunne schermranden

We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk is het zover: Apple heeft de 16 inch-MacBook Pro officieel aangekondigd. De laptop heeft krachtige hardware en een design met dunnere schermranden. Ook is het toetsenbord vernieuwd. De nieuwe MacBook is per direct beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

16 inch-MacBook Pro officieel aangekondigd

De aankondiging van de 16 inch-MacBook Pro komt niet uit de lucht vallen, aangezien het al maanden wemelde van de geruchten. De 16 inch-MacBook komt naast het 13 inch-model in de schappen te liggen en is dus de grootste laptop van Apple.

Het design van de nieuwe MacBook Pro lijkt op dat van de huidige modellen, met als belangrijkste verschil dat de schermranden een stukje kleiner zijn. Het 15 inch-model verdwijnt uit het assortiment van het bedrijf uit Cupertino.

16-inch MacBook Pro

Daardoor kan de behuizing van de 16 inch-MacBook relatief compact blijven, terwijl er toch een groter scherm aanwezig is. Dit kennen we van de iPhone X (en nieuwer) en iPad Pro (2018), die ook beschikken over een scherm dat bijna de volledige voorkant vult. Het maakt de nieuwe 16 inch-MacBook weer helemaal klaar voor de toekomst. De 13 inch-MacBook heeft nog wel forse ‘bezels’ rondom het display.

Een andere belangrijke verbetering heeft te maken met het toetsenbord. De 16 inch-MacBook heeft een keyboard met een zogeheten ‘schaarmechanisme’, dat een stuk minder gevoelig is dan de huidige vlinder-toetsenborden van MacBooks. Die zijn kwetsbaar voor stofjes en blijven bijvoorbeeld vrij snel hangen. Het toetsenbord met schaarmechanisme is iets dikker, maar wel betrouwbaarder.

Per direct beschikbaar

De nieuwe 16-inch MacBook Pro is per direct verkrijgbaar voor een vanafprijs van 2699 euro. Hiervoor krijg je het model met 512GB aan intern geheugen, een Touch Bar, Touch ID-vingerafdrukscanner en i7-processor van de 9e generatie.

Het high end-model kost 3199 euro en heeft standaard 1 terabyte aan opslagruimte. Op het moment van schrijven moet je drie tot vijf werkdagen wachten tot deze nieuwe MacBook op je deurmat ploft. Het is onduidelijk hoe groot de voorraad is en wanneer deze levertijd zal oplopen.

Het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu