Concept: De onaangekondigde 16 inch-MacBook Pro in beeld

Lars Paijmans
21 oktober 2019, 11:09
1 min leestijd
Concept: De onaangekondigde 16 inch-MacBook Pro in beeld

Apple zou hem ieder moment kunnen onthullen: de gloednieuwe 16 inch-MacBook Pro. Dit concept geeft ons een idee van het nieuwe ontwerp en maakt het wachten nog lastiger.

16 inch-MacBook Pro-concept

Als we alle geruchten op een rijtje zetten, belooft de 16 inch-MacBook Pro de eerste van een nieuwe generatie Macs te worden. Apple zou een nieuw design introduceren met smallere schermranden en een gloednieuw toetsenbord, waardoor het controversiële vlindertoetsenbord eindelijk tot het verleden behoort.

16 inch-MacBook Pro concept

Een nieuw concept levert indrukwekkende renders op die deze onaangekondigde Mac laten zien. Hierop is goed te zien hoe Apple een groter scherm in een laptop kan verwerken, die dezelfde afmetingen heeft als de huidige 15 inch-MacBook Pro, door de schermranden smaller te maken.

Ook heeft de Mac in dit concept in totaal zes usb c-poorten, twee meer dan de huidige 15 inch-Mac. Wat ons opvalt aan het concept is het nieuwe rondere ontwerp, waardoor de Mac er vanaf de zijkant uitziet als een grote iPhone. Uiteraard keert ook de Touch Bar weer terug, de oled-balk die de functietoetsen vervangt voor een contextgevoelig touchscreen.

Wanneer onthult Apple deze nieuwe Mac?

Eind vorige week dook er al een afbeelding in macOS Catalina op die deze onaangekondigde Mac zou laten zien. Het kan dan ook niet lang duren tot het apparaat officieel wordt gepresenteerd. De vraag is alleen op welke manier dit gebeurt.

Zo zou Apple spontaan persberichten kunnen uitsturen, maar de kans is groter dat we eind deze maand nog een Apple-event krijgen. Daar zouden we naast deze MacBook Pro ook nieuwe AirPods 3 en de lancering van de Mac Pro te zien krijgen.

Het laatste nieuws over Apple

Categorie: Devices
Device: MacBook Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro
Apple MacBook Pro
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen