Video: 16 inch-MacBook Pro verslaat voorganger op alle fronten

Michel van 't Klaphek
17 november 2019, 10:35
2 min leestijd
Video: 16 inch-MacBook Pro verslaat voorganger op alle fronten

De kersverse 16 inch-MacBook Pro verslaat zijn voorganger op alle mogelijke manieren, zelfs als je dezelfde processor kiest. Bovendien houdt de nieuwe Pro het hoofd koel dankzij het verbeterde koelingssysteem.

Lees verder na de advertentie.

16 inch-MacBook Pro benchmark

Dat blijkt uit een video van Max Tech, een YouTube-kanaal. Over het algemeen is de nieuwe MacBook Pro zo’n 8 tot 10 procent sneller dan zijn 15 inch-voorganger, zelfs als je voor dezelfde processor kiest (2.6GHz i7-processor). Het model met Intel i9-chip is momenteel nog niet verkrijgbaar en ontbreekt daarom in de test.

Ook het betere hittemanagementsysteem van de 16 inch-MacBook Pro laat zich zien in de benchmarks. De nieuwe laptop heeft daarom bijna 30 procent meer luchtcirculatie en ook de warmtegeleiding is ongeveer 35 procent groter. Dit betekent dat de 16 inch-MacBook Pro beter is in het hoofd koel houden, ook wanneer je (grafisch) veeleisende programma’s draait.

Tot slot heeft Max Tech ook de grafische kaart van de nieuwe Pro aan de tand gevoeld. Deze scoort in de Geekbench 5 Metal benchmark ruim 21000 punten. Dit is bijna een verdubbeling ten opzichte van de 15 inch-MacBook Pro, die net geen 13000 punten mocht noteren. De videokaart van de nieuwe Pro is zelfs beter dan de meest uitgebreide optie van de 15 inch-MacBook Pro.

Het is natuurlijk logisch dat een nieuwe laptop beter presteert dan zijn voorganger. Toch laten de testresultaten een duidelijke sprong voorwaarts zien en kunnen we stellen dat de 16 inch-MacBook Pro een duidelijke sprong voorwaarts maakt.

Meer over de 16 inch-MacBook Pro

De meest in het oog springende verbetering van de nieuwe MacBook Pro is zijn scherm. Alhoewel de laptop ongeveer net zo groot is als zijn voorganger, is het display wel groter geworden. Dit is mogelijk dankzij de dunnere schermranden. Een andere verbetering is het toetsenbord. Na jaren van gedoe rondom een nieuw soort keyboard keert de 16 inch-MacBook Pro weer terug naar het schaarmechanismetoetsenbord van weleer.

Lees verder: 6 verbeteringen van de kersverse 16 inch-MacBook Pro: het upgraden waard, of niet?

Het laatste nieuws over Apple

Via: iMore
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro
Apple MacBook Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen