16-11-2010: Een dag om nooit te vergeten voor Apple

Vorige week kondigde Apple groots aan dat 16-11-2010 een dag zou worden om nooit te vergeten. De dag erna stonden alle albums van The Beatles in de iTunes Store. Deze aankondiging was een teleurstelling voor de Apple-fans, maar voor Apple is het écht een dag geworden om nooit te vergeten. Er zijn namelijk al twee miljoen nummers gedownload uit de nieuwe collectie.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Twee miljoen nummers én 450.000 albums

Sinds vorige week dinsdag hebben iTunes-gebruikers ruim twee miljoen losse nummers gedownload van The Beatles. Een simpel rekensommetje vertelt ons dat de omzet van deze downloads ongeveer 2.580.000 euro is. Apple heeft natuurlijk niet alleen losse nummers verkocht. De albums van The Beatles zijn ook in zijn geheel verkocht. De iTunes-gebruikers hebben in totaal al meer dan 450.000 albums van de band gekocht via de Store.

Kortom, 16-11-2010 is een dag die de normale mens snel zal vergeten. Apple zal deze dag daarentegen lang in het geheugen houden, want iTunes-gebruikers zullen deze albums nog heel vaak gaan downloaden.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.