15 procent van de iPhone gebruikers besteedt meer dan vier uur per dag aan de iPhone
Redactie

De nieuwe iPhone komt eraan en naar aanleiding daarvan is er door het onderzoeksbureau Memo 2 in opdracht van T-Mobile een onderzoek uitgevoerd onder duizend iPhone klanten.

Gebruik internet op iPhone toegenomen

T-Mobile heeft vier jaar geleden de iPhone in Nederland geïntroduceerd. Dat heeft veel kennis en ervaring opgeleverd op het gebruik van mobiel internet op smartphones. Uit het onderzoek is gebleken dat gebruikers van de smartphone van Apple minder gebruikmaken van de laptop, fotocamera en papieren kranten. Wel zijn de gebruikers meer in contact gekomen met familie en vrienden. Het onderzoek wijst uit dat vijftien procent van de respondenten per dag meer dan vier uren aan de iPhone besteedt. Vijfentwintig procent gebruikt de iPhone tussen de twee uur en vier uur per dag. Mobiel internet op de smartphone is het meest populair, want 84 procent kan deze functie niet meer missen. Tegenwoordig maakt veertig procent vijftien keer per dag gebruik van mobiel internet en dat was in 2009 nog maar een kwart van de gebruikers.

Merkentrouw

Uit het onderzoek is ook gebleken dat 95 procent opnieuw zal kiezen voor een iPhone. Meer dan vijftig procent geeft aan met de smartphone meer contact met vrienden en familie te hebben. Overigens is het opvallend dat vrouwen meer gebruikmaken van sociale apps en games dan mannen. Deze geven liever de voorkeur aan informatieve apps, zoals verkeersinformatie, nieuws en navigatie.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.