Gerucht: 14 inch-MacBook Pro verschijnt mogelijk in 2021

Stijn Wanders
11 mei 2020, 20:13
2 min leestijd
Gerucht: 14 inch-MacBook Pro verschijnt mogelijk in 2021

Apple plant mogelijk een 14 inch-MacBook Pro-release in 2021. Hiermee volgt de MacBook hetzelfde pad als veel andere Apple-producten die eveneens vermoedelijk later lanceren dan gedacht.

Lees verder na de advertentie.

14 inch-MacBook Pro-release in 2021

De 14 inch-MacBook Pro wordt mogelijk pas volgend jaar uitgebracht, zo meldt het anonieme Twitter-account LOvetodream. De tweet suggereert slechts dat de MacBook in 2021 verschijnt en geeft verder geen informatie.

Hetzelfde Twitter-account onthulde nauwkeurig verschillende details over de nieuwe iPhone SE. Zo wist het als één van de eersten dat het apparaat in de tweede week van april zou lanceren. Ook suggereerde het account accuraat dat de release van de nieuwe iPad Pro.

MacBook Pro

De eerste geruchten over een 14 inch-MacBook ontstonden nadat Apple vorig jaar stopte met het uitbrengen van een 15 inch-model. Dit apparaat werd vervangen door een MacBook Pro met een groter scherm van 16 inch. Hieruit ontstond de aanname dat ook de 13-inch-versie plaats moest maken voor een iets grotere opvolger.

Apple bleef uiteindelijk bij hetzelfde formaat scherm toen het recent een nieuwe 13 inch-MacBook Pro met een Magic Keyboard uitbracht. Met de tweet van het anonieme Twitter-kanaal blijft er nu toch nog hoop voor een 14 inch-model.

Nog meer vertraagde apparaten

Apple-analist Ming-Chi Kuo zei eerder dit jaar dat Apple minstens zes mini-led-producten uitbrengt. Hieronder vallen volgens Kuo onder meer een 14 inch- en 16 inch-MacBook Pro. Daarbij sprak hij later de verwachting uit dat apparaten met de mini-led-technologie pas vanaf 2021 verschijnen.

Niet alleen producten met mini-led-schermen komen later dan gedacht. Nikkei Asian Review suggereerde recent dat ook de volgende generatie AirPods pas in 2021 lanceren. Hiermee bevestigde de website een eerder gerucht van de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo.

We kunnen volgens andere geruchten dit jaar in ieder geval wel nog een nieuwe Apple TV verwachten. Daarbij presenteert Apple in 2020 mogelijk zijn eerste hoofdtelefoon. De high-end headset gaat waarschijnlijk de AirPods Studio heten en 349 dollar kosten.

Er verschijnen de laatste tijd steeds meer geruchten over de plannen van Apple. Wil je hiervan op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download de gratis iPhoned-app.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

MacBook Pro
MacBook Pro
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's