‘Nieuwe 14 inch-MacBook Pro wordt net zo krachtig als 16 inch-model’

Bram Lettenmeijer
25 augustus 2021, 13:02
2 min leestijd
‘Nieuwe 14 inch-MacBook Pro wordt net zo krachtig als 16 inch-model’

Voorheen leverde je aanzienlijk in op snelheid door voor de kleinere MacBook Pro te kiezen. Daar lijkt met de volgende generatie MacBook Pro’s eindelijk verandering in te komen.

Lees verder na de advertentie.

Geen snelheidsverschil meer tussen MacBook Pro’s

Binnenkort maakt het qua snelheid niet meer uit of je voor een grote of een kleine MacBook Pro koopt. Volgens een recente tweet van bekende lekker Dylandkt krijgen beide nieuwe modellen dezelfde M1X-chip. Dit leidt logischerwijs tot nagenoeg dezelfde prestaties, mits er geen klokfrequentieverschillen of andere verschillen zijn tussen de twee chips.

Volgens Mark Gurman van Bloomberg krijgt de M1X-chip in de nieuwe Pro-laptops een 12-core cpu en een 16-core of 32-core gpu. Dit zorgt naar verwachting voor een grote prestatieverbetering ten opzichte van de M1-chip, die op 4 cpu-cores en 8 gpu-cores draait.

Dat is goed nieuws, aangezien veel gebruikers de handzaamheid van hun laptop hoog hebben zitten. Voorheen leverde je aanzienlijk in op snelheid door voor een kleinere MacBook Pro te kiezen. Wel weer jammer: de prijs van de kleinere MacBook Pro gaat net als de snelheid naar verwachting aanzienlijk omhoog.

Meer over de nieuwe MacBook Pro

De MacBook Pro ziet er al jaren ongeveer hetzelfde uit: sinds 2016 is er maar weinig aan het uiterlijk van de Apple-laptop gesleuteld. Daar komt met de nieuwe modellen eindelijk verandering in. Het ontwerp van de MacBook Pro gaat andere Apple-producten als de iMac (2021)iPad Air (2020) en iPhone 12 achterna.

Klap je de laptop open, dan kom je de andere veranderingen tegen: de Touch Bar gaat namelijk verdwijnen. Hoewel het één van de hoofdfuncties is van Apples Pro-laptops, is de aanraakgevoelige balk erg controversieel. Apple heeft er inmiddels klaarblijkelijk genoeg van. In de nieuwe MacBook Pro zien we de klassieke functietoetsen waarschijnlijk terug.

Naast de functietoetsen brengt Apple nog een aantal andere dingen terug: poorten. We verwachten meerdere usb-c-aansluitingen, een hdmi-poort en een gleuf voor sd-kaarten. Met dat laatste zijn waarschijnlijk vooral fotografen blij.

Lees ook: alles over de 2021 MacBook Pro

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent de nieuwe MacBook Pro? Dat kan via de website en onze gratis iPhoned-app. Ook kan je je inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Het laatste Apple-nieuws:

Bron: Dylandkt
Bron afbeelding: Viktor Kadar
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen