Gerucht: 13 inch-MacBook Pro met ‘vernieuwd’ toetsenbord komt uit in eerste helft van 2020

Michel van 't Klaphek
18 november 2019, 20:11
2 min leestijd
Gerucht: 13 inch-MacBook Pro met ‘vernieuwd’ toetsenbord komt uit in eerste helft van 2020

Heb je jaren geen compacte MacBook Pro gekocht omdat je twijfelt over het kwetsbare toetsenbord? Dan moet je nog eventjes geduld hebben. Volgens een twijfelachtige bron brengt Apple volgend jaar namelijk een 13 inch-MacBook Pro met schaartoetsenbord uit.

Lees verder na de advertentie.

’13 inch-MacBook Pro krijgt vertrouwd toetsenbord’

De kersverse 16 inch-MacBook Pro belooft een einde aan de toetsenbordproblemen van afgelopen jaren te maken. De krachtpatser doet dit door weer terug te schakelen naar vertrouwde schaarmechanisme-keyboard. Is deze laptop net een slag te groot voor jou? Dan moet je nog even geduld hebben. In de eerste helft van 2020 verschijnt er namelijk een 13 inch-MacBook mét ‘schaartoetsenbord’.

13 inch macbook pro schaartoetsenbord

Dat claimt DigiTimes. De Taiwanese website heeft hiervoor gesproken met bronnen in de productieketen van Apple. Zij geven aan dat de kleine MacBook Pro een 13,3 inch-scherm krijgt. De laptop zou echter ook iets groter kunnen uitvallen en een 14 inch-display krijgen. Apple heeft volgens DigiTimes al twee bedrijven ingeschakeld om de compacte Pro te produceren.

Volgens de Taiwanese website krijgt de 13 inch-MacBook Pro een schaartoetsenbord, net als zijn grotere broer. Dit type toetsenbord zat tot enkele jaren geleden in alle laptops van Apple. De iPhone-maker stapte een tijd geleden echter over naar het zogenoemde ‘vlindertoetsenbord’.

Dit was geen succes, want veel MacBook Pro-gebruikers hadden last van hangende, plakkende of defecte toetsen. Waar dit precies aan ligt is niet duidelijk, maar Apple erkende de fout wel.

Lees ook: Deze app helpt tegen dubbele aanslagen op MacBook-toetsenbord

Geheel nieuw toetsenbord in 2020

Alhoewel de claim niet vergezocht is, heeft DigiTimes wel een betwistbare reputatie als het op Apple-geruchten aankomt. De website heeft het bij lange na niet altijd bij het juiste eind, dus neem een slag om de arm.

Achter de schermen zou Apple de laatste hand leggen aan een geheel nieuw toetsenbord. Deze verschijnen volgens de betrouwbare insider Ming-Chi Kuo aan het eind van het tweede kwartaal van 2020. Het is nog niet duidelijk wat Apple precies gaat veranderen.

Op de hoogte blijven van de laatste geruchten over de 13 inch-MacBook Pro? Download dan de gratis iPhoned-app!

Het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

MacBook Pro
MacBook Pro
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's