Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Nieuwe 13 inch-MacBook Pro bijna twee keer zo snel in benchmarks

Wouter Nijsen
12 juli 2019, 9:24
2 min leestijd
Nieuwe 13 inch-MacBook Pro bijna twee keer zo snel in benchmarks

Het nieuwe instapmodel van de 13 inch-MacBook Pro, die eerder deze week werd aangekondigd, is bijna twee keer zo snel dan zijn voorganger. De nieuwe processor presteert aanzienlijk beter, zo blijkt uit benchmarks die zijn uitgevoerd.

Lees verder na de advertentie.

‘Nieuwe MacBook Pro is veel sneller’

Dat schrijft MacRumors. De nieuwe 13 inch-MacBook Pro is voorzien van een nieuwe, achtste generatie quadcore-processor van Intel. Het gaat om een Core i5-processor, waarvan de single-core score is vastgesteld op 4639. De multi-core score is 16665.

Opvallend is dat de benchmarks aantonen dat de nieuwe MacBook Pro (2019) bijna twee keer krachtiger is dan de MacBook Pro uit 2017, die in de multi-core test maar 9084 scoort. Hiermee is de nieuwste Pro op dit gebied 83,4 procent sneller dan zijn voorganger, waar Apple het heeft over een processor die ‘twee keer zo snel is’.

macbook pro snelheid

Het verschil is dus groot, al moet hierbij wel gezegd worden dat de nieuwste laptop in de benchmarks wordt vergeleken met een model dat ongeveer twee jaar oud is. De nieuwe MacBook Pro heeft een Intel Core i5-processor die specifiek voor Apple lijkt te zijn ontwikkeld. Het is overigens ook mogelijk om de 13 inch-MacBook Pro met een nog krachtigere Intel Core i7-processor uit te rusten, waar je wel zo’n 340 euro meer voor betaalt bij Apple.

Meer over de nieuwe MacBook Pro en Air

Naast een nieuwe chip heeft het nieuwe instapmodel van de 13 inch-MacBook Pro ook een Touch Bar met Touch ID-vingerafdrukscanner, True Tone Retina-display en Apple T2 Security Chip. Door de veranderingen beschikken alle MacBook Pro’s nu over een Touch Bar, terwijl voorheen nog een model met traditionele functieknoppen in Apples assortiment aanwezig was.

Ook de MacBook Air kreeg deze week een kleine upgrade. De laptop heeft voortaan een Retina-scherm met True Tone-ondersteuning, een functie die kijkt naar het omgevingslicht en op basis daarvan de witbalans van het display aanpast. Een Retina-scherm was al aanwezig op de nieuwste Air’s, maar True Tone nog niet.

Daarnaast verdwijnt de oude MacBook Air zonder Retina-scherm uit het assortiment. Ook de 12 inch-MacBook, die zich onderscheidde door de hele dunne en lichte behuizing, wordt officieel niet meer door Apple verkocht.

Ook interessant: SSD-opslag van Macs upgraden voortaan honderden euro’s goedkoper

Het laatste nieuws over Apple

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro 2020
Apple MacBook Pro 2020

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu