Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

‘Nieuwe 13 inch-MacBook Pro wordt stuk sneller dankzij Ice Lake-chip’

Dilara Isik
21 februari 2020, 15:06
2 min leestijd
‘Nieuwe 13 inch-MacBook Pro wordt stuk sneller dankzij Ice Lake-chip’

Het gerucht gaat dat Apple druk aan het sleutelen is aan de vernieuwde versie van de 13 inch-MacBook Pro. Het apparaat zou de zogeheten Ice Lake-chip krijgen.

Lees verder na de advertentie.

13 inch-MacBook Pro 2020 krijgt Ice Lake chip

In juli 2019 kwam Apple met een upgrade voor de 13 inch-MacBook Pro. In november werd daarna het 15 inch-model vervangen door de 16 inch-MacBook Pro. Maar het bedrijf uit Cupertino zat niet stil na de lancering van de 16 inch-MacBook Pro. Volgens een nieuw gerucht is Apple druk bezig met het ontwikkelen van een nieuwe MacBook Pro met een 13 inch-scherm.

Het apparaat zou de supersnelle tiende generatie Ice Lake-chip krijgen van Intel. Een bekende lekker deelde op Twitter een lijst met de verwachte specificaties van de nieuwe MacBook Pro. Hierop staat dat het apparaat de “Intel’s 10th-generation i7-1068NG7 Ice Lake 2.3GHz chip met 4.1GHz turbo boost” krijgt.

Dat is een hele mond vol, maar het komt er op neer dat de processor van de nieuwe MacBook Pro twaalf procent sneller wordt dan zijn 13 inch-voorganger. De prestaties van de videokaart zullen zelfs bijna dertig procent sneller worden.

Eerste MacBook Pro met tiende generatie Intel-chip

Als Apple inderdaad deze Ice Lake-chip inbouwt in de nieuwe 13 inch-MacBook Pro, zal dit de eerste MacBook zijn met een Intel-chip van de tiende generatie. Het zou ook nog kunnen dat een vernieuwde versie van de 16 inch-MacBook dit jaar uitkomt met een chip van de tiende generatie.

Momenteel hebben deze MacBooks een achtste generatie chip van Intel. Het is echter wel te verwachten dat deze een Comet Lake-chip krijgen, omdat er momenteel geen Ice Lake-chips zijn die in de behuizing passen.

Onze MacBook Pro-verwachtingen

Volgens verschillende geruchten komt de geüpdatete versie van de 13 inch-MacBook Pro in het eerste gedeelte van 2020 uit. Het zou daarom goed kunnen dat we dit nieuwe model tijdens het Apple maart-event gaan terugzien.

Benieuwd naar meer verbeteringen van de nieuwste laptop van Apple? Lees dan onze verwachtingen van de 13 inch-MacBook Pro. Wil je meer weten over het Apple event? We hebben 6 verwachtingen van het maart-event op een rijtje gezet.

Lees het laatste nieuws over Apple

Via: MacRumors
Categorieën: Apple, Geruchten
Device: MacBook Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro
Apple MacBook Pro
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's